De ravage in de Arriva-loods, een dag na de brand: links is het karkas te zien van de waterstofbus, rechts de ook grotendeels uitgebrande dieselbus.
Volledig scherm
De ravage in de Arriva-loods, een dag na de brand: links is het karkas te zien van de waterstofbus, rechts de ook grotendeels uitgebrande dieselbus. © Theo Kock

The day after: slechts karkas over van splinternieuwe waterstofbus na brand in Arriva-loods

DOETINCHEM - De ravage is groot in de Arriva-loods in Doetinchem waar donderdagmiddag een felle brand woedde. Een dag na de verwoestende vlammenzee is de aangerichte schade goed te zien. 

9 reacties

  • Bryan de Goede

    2 jaar geleden
    En weer een prestigeproject met belastinggeld wat naar de knoppen gaat. Ophouden met deze onzin en doorgaan met duurzame, maar vooral realistische, ontwikkelingen!
  • Baro Sani

    2 jaar geleden
    Arriva kan helemaal niks... wat dat betreft zijn ze consequent ....nu de dienstregeling nog.
  • Charles de Wit

    2 jaar geleden
    Waamelink Er is vaak genoeg een piek in elektriciteitsproductie. Accu's hebben niet de energiedichtheid om dit op te vangen en zijn vreselijk vervuilend tijdens productie en recycling. Verder hebben Belgische wetenschappers jaren geleden een waterstofwinnend zonnepaneel ontwikkeld wat commercieel verkrijgbaar is. Waterstof is gewoon een goed alternatief.
  • Fred Jansen

    2 jaar geleden
    Hebben we hier te maken met een Poolse `` FYRA``??
  • Waamelink

    2 jaar geleden
    Waterstof is geen goed idee. De productie kost heel veel energie, dus duur, is kostbaar in de opslag, een zeer geringe energiedichtheid, en heeft grote veiligheidsrisico's. Uiteraard is het veiligheidsrisico wat nu het meest in het oog springt. En terecht, want waterstof geeft in vrijwel iedere mengverhouding met zuurstof een explosief mengsel dat niet voor niets bekend staat als knalgas. Men wordt er niet graag aan herinnerd aan de eerste scheikunde les waar de proef al standaard is. Nog eve