Volledig scherm
Het speeltuintje waar het incident plaatsvond. © DG

Tiener (14) steekt 13-jarig meisje in hand in speeltuin in Doetinchem

updateDOETINCHEM - Een tiener (14) heeft zondag aan het eind van de middag in Doetinchem bij een conflict een 13-jarig meisje in haar hand gestoken.

Het incident gebeurde bij een speeltuintje in een park aan de Seinhorststraat, rond 16.45 uur. Via Burgernet werd een bericht verspreid met een signalement van de 14-jarige jongen, waarop hij zich heeft gemeld bij de politie.

Het conflict zou ontstaan zijn tussen zes jongeren. Drie van hen, twee jongens en een meisje, zaten op een bankje wat te eten toen drie meisjes voorbijkwamen. Er ontstond een woordenwisseling, waarop de 14-jarige jongen het meisje in haar hand stak met vermoedelijk een zakmes.

Volgens de drie meisjes van 16, 14 en 13 jaar oud, waren ze net bij de Coop aan de Haareweg geweest om curry te halen voor bij een barbecue. Ze liepen naar eigen zeggen voorbij en werden toen uitgescholden. Vervolgens zou het 14-jarige meisje door de jongen bij de keel zijn gegrepen, waarop de andere twee dat probeerden tegen te gaan. Het 13-jarige meisje werd toen in haar hand gestoken.

De dame in kwestie is met haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De jonge verdachte heeft zichzelf na de steekpartij gemeld bij de politie, nadat hij in eerste instantie was weggefietst richting het Kruisbergse bos in Doetinchem.

Eerder dit jaar uitte Mark Boumans, de burgemeester van Doetinchem, zijn zorgen over het hoge aantal steekpartijen in de regio. Ook overwoog hij een kluisjescontrole te starten op middelbare scholen. Dat zei hij naar aanleiding van een steekpartij in het Doetinchemse Amphionpark, waarbij ook tieners betrokken waren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek