Volledig scherm
PREMIUM
De opvang van Iriszorg aan de Ambachtstraat in Doetinchem zijn geplaatst. © DG

Tijdelijke verdubbeling aantal daklozen verrast Doetinchem

DOETINCHEM - 45 daklozen maakten eind december 2018 gebruik van de nachtopvang van Iriszorg in Doetinchem. Bijna een verdubbeling ten opzichte van januari 2018, toen er 23 mensen in de nachtopvang zaten. Inmiddels is het aantal weer op het ‘normale’ aantal van ongeveer 20.

Een van de oorzaken van de verdubbeling eind 2018 was de toename van het aantal dakloze jongeren in Doetinchem. Acht jongeren (tussen 18 en 23 jaar) belandden in die periode in de opvang van Iriszorg. ,,Dat wil je niet als gemeente", zegt Frans Langeveld, wethouder van Doetinchem. ,,Inmiddels zijn deze jongeren weer uit de opvang. Of ze wonen zelfstandig of onder begeleiding, maar in elk geval met een dak boven hun hoofd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: Breinburg in de basis op bekend terrein in kleine Gelderse derby
    LIVE

    LIVE: Breinburg in de basis op bekend terrein in kleine Gelderse derby

    NIJMEGEN - De Goffert is maandagavond (aftrap 20.00 uur) in de eerste divisie het decor van de kleine Gelderse derby. Koploper De Graafschap reist af naar Nijmegen voor de confrontatie met NEC. Gregor Breinburg, terug in de basis bij De Graafschap, keert voor even terug op de plek waar hij in vier jaar tijd pieken en dalen meemaakte. ,,Ik ken ook nog veel mensen bij de club. Dat maakt het speciaal terug te keren’’, zei hij daarover. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek