Ton Veldboom met zijn vrouw Jocelyn en hun hond Toby in de flatportiek aan de Houtsmastraat in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton Veldboom met zijn vrouw Jocelyn en hun hond Toby in de flatportiek aan de Houtsmastraat in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Ton dacht dat hij werd doodgetrapt bij ‘lafhartige aanval door terreurjeugd’

DOETINCHEM - Twee blauwe ogen, een gebroken neus, een been zo dik als een voetbal en angst om naar buiten te gaan. Dat heeft Ton Veldboom (57) overgehouden aan een aanval door een groep jongeren bij zijn woonflat in Doetinchem. ,,Dit had heel anders kunnen aflopen.’’

Het is net rust bij de bekerwedstrijd Vitesse - Ajax als Ton Veldboom een appje krijgt van zijn vrouw Jocelyn (54), woensdagavond even na half tien. Of hij mee wil om hun hond Toby uit te laten, want een groep jongeren staat weer beneden aan de Houtsmastraat.

Het zijn zo’n acht tot tien jongeren die volgens hen de buurt sinds vorig jaar zomer terroriseren: vernielingen, rotzooi trappen, zwaar vuurwerk afsteken.

,,Ze klimmen over het dak om via de achterkant in het flatportiek te komen”, zegt Jocelyn, terwijl ze een foto toont waarop dat te zien is. ,,Om daarna binnen dingen te slopen’’, vult Veldboom aan.

Bij het uitlaten van Toby gebeurt er niets, maar in het flatportiek escaleert het. ,,Twee jongeren staan binnen en rennen weg als ze ons zien’’, zegt Veldboom. Hij loopt ze achterna en zegt dat ze niets te zoeken hebben in de flat. ,,En nu wegwezen hier!’’, roept hij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek