Sjoerd van der Meer stopt na 26 jaar als traumachirurg in het Slingeland Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd van der Meer stopt na 26 jaar als traumachirurg in het Slingeland Ziekenhuis. © Theo Kock

Traumachirurg Sjoerd van der Meer ziet in de Achterhoek gebeuren waarom hij Amsterdam verliet

InterviewSjoerd van der Meer (64) solliciteerde in 1997 op de functie traumachirurg mét affiniteit met betaald voetbal en belandde zo vanuit Amsterdam bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. 26 jaar Achterhoek had hij niet willen missen. Dinsdag is zijn laatste werkdag als trauma-arts.

7 reacties

 • Henk Woltering

  2 weken geleden
  Sjoerd , in al die jaren dat ik in het Slingeland zkhs gewerkt heb bij de patiententransport heb ik je leren kennen als een dokter met veel empathie en het hart op de goede plaats . Het ga je goed.
 • Willem Landevoort

  2 weken geleden
  Dr. Van der Meer heeft 15 jaar geleden mijn verbrijzelde pols gerepareerd. Hij doet het nog steeds prima! Bedankt en veel plezier met je pensioen gewenst!
 • Jan Sanders

  2 weken geleden
  Bevlogen, betrokken, streng maar rechtvaardige opleider voor de coassistenten en arts-assistenten in het Slingerland als opleidingsziekenhuis. Met recht gisteren een prachtig afscheidssymposium in het Amphion ontvangen met als verrassende gastspreker Mart Smeets. Namens het leerhuis, namens alle opgeleide coassistenten en AIOS dankjewel voor jouw jarenlange inzet voor het onderwijs in het SZ! Het ga je goed Sjoerd! Reactie ipv ‘Jan Sanders’ partner Anneke Welmers, manager leerhuis SZ
 • Cor kil

  2 weken geleden
  Fijne Chirurg en duidelijk wat wel en niet mocht met humor
 • Rene Wolsink

  2 weken geleden
  Een groot gemis voor het Slingeland Ziekenhuis. Een arts met veel passie voor zijn vak, misschien wat streng voor sommige mensen maar ik heb hem ervaren als een top arts met ook nog een stukje humor. Jammer Sjoerd, geniet van je welverdiende pensioen!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem