De trein die acht keer per uur over de Europaweg komt.
Volledig scherm
PREMIUM
De trein die acht keer per uur over de Europaweg komt. © Theo Kock Persfotografie

Tunnel onder spoor in Europaweg blijft toekomstdroom voor Doetinchem

DOETINCHEM - De Europaweg als tunnel onder het spoor door laten lopen blijft een toekomstdroom voor Doetinchem. Zeker nu de verkeersader vanaf volgende week vrijdag grotendeels is verdubbeld.

8 reacties

 • Rudie Reindsen

  7 maanden geleden
  Jammer van t vele geld! Probleem van een fuik blijft bestaan alleen een beetje verderop nu!!! Westelijke randweg creëren!! Je kunt Doetinchem op geen enkele wijze op een fatsoenlijke manier omzeilen, altijd er dwars doorheen…
 • AJ Friedhof

  7 maanden geleden
  @ Hans elbers. Je slaat de spijker op z’n kop. Doetinchem is een stuk groter dan Zutphen maar heeft de uitstraling van een dorp. Hoogbouw is not done hier of het wordt gesloopt. Kijk eens wat men neerzet bij Noorderhaven en komen wij met iseldoks pffff. Men wil groeien hier maar hoe???? Door allemaal laagbouw jaja. Wordt nou dan ook eens een stad en bouw de hoogte in en pak de infrastructuur eens aan!!!!
 • D.J. van Arragon

  7 maanden geleden
  Zonde van het geld! Mocht er op termijn een tunnel komen, dan loop je weer vast op de totaal ongeschikte Energieweg. Besteedt dat geld liever aan een brug tussen de Sliekstraat en de Weemstraat. Dan komt veel verkeer helemaal niet meer in Doetinchem.
 • Hans Elbers Rijn IJssel Creatieve industrie

  7 maanden geleden
  Yes, Doetinchem heeft 1e 4-baansweg! Het kleinere Zutphen heeft al tientallen jaren rondwegen, dit ‘dorp’ na 50 jaar lobbyen al 1. Al het overige verkeer heeft nu één stukje 4 baans, dat vastloopt in een 8x50 min per uur gesloten, 2-baans overgang. (tenzij vertraging, dan blijven ze langer dicht.) Het duurt nog tientallen voor we daar 4-baans én onderdoor kunnen. Tot die tijd jagen we álles dwars door de stad, over levensgevaarlijke rotondes en meer verkeerslichten per km. dan een ‘echte’ stad.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  dus onnodig een weg verdubbeld en dan voor de bomen in een fuik rijden dit is dus halfslachtig Doetinchem die pakken ook nooit eens door.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek