Volledig scherm
De inval bij de kapperszaak in Doetinchem. © DG

Twee drugsverdachten aangehouden bij invallen in woningen en kapperszaak Doetinchem

updateDOETINCHEM - Bij invallen van de politie op dinsdagavond in drie woningen in de stad en een kapperszaak aan de Nieuwstad in het centrum van Doetinchem zijn twee mannen aangehouden. De mannen (23 en 25 jaar) uit Doetinchem worden verdacht van het dealen van harddrugs.

Een verdachte probeerde te ontsnappen en reed daarbij tegen een politieauto aan. Ook zou de man meerdere gevaarlijke manoeuvres hebben gemaakt. Na een korte achtervolging werd hij alsnog ingerekend.

Ook zijn enkele afnemers aangehouden en verhoord, volgens de politie. 

De inval bij de kapperszaak was dinsdagavond rond half negen. De politie was uitgerukt met ongeveer tien mensen en ging het pand binnen. Honden doorzochten de zaak. Daarnaast heeft de politie drie woningen doorzocht. Hierbij zijn volgens de politie onder meer kluizen, harddrugs, enkele duizenden euro’s contact geld en enkele voertuigen in beslag genomen.  

Woensdag ging de kapperszaak om 11.00 uur gewoon open. ,,Het was wel wat rommelig toen ik hier kwam”, volgens een medewerker, die stomverbaasd reageerde toen hij hoorde van de inval. ,,Ik heb mijn baas proberen te bellen, maar die nam niet op. Ik heb nooit iets gemerkt van rare zaken.” Volgens hem waren er geen braaksporen. De kapperszaak zou 1 december vorig jaar overgegaan zijn in andere handen.

De inval werd gedaan op basis van meerdere aanwijzingen dat er gedeald zou worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stadse Fratsen: Scoren na de Z van Zorro
    PREMIUM
    Column

    Stadse Fratsen: Scoren na de Z van Zorro

    Kom ik er net achter dat ik iemand ken - de naamgever van een broodjeszaak in de binnenstad - die is gepasseerd door Johan Cruijff. Het is de dag nadat Ajax in Doetinchem kampioen is geworden. Ik weet dat de roots van de man in Amsterdam liggen en vraag hoe hij het heeft beleefd. Het antwoord in sappig Mokums luidt dat het hem niet veel doet: ,,Ik speelde als amateur altijd tégen Ajax.” Zelf voetbalde ik ooit tegen - ‘Knakkie’ - Dick Schneider. De oud-international van Feyenoord was in zijn nadagen bij Zutphen in de onderbond beland en regeerde daar als een vorst. We speelden thuis in Baak en er was wat extra volk op afgekomen. Zo vaak zagen we bij ons in het dorp immers geen international. En zeker niet op het voetbalveld. De hele wedstrijd deed Schneider niets bijzonders, behalve dan dat hij als libero alles potdicht hield. Omdat ik ook verdediger was, kwam ik niet bij hem in de buurt. Wel vielen mij van een afstandje zijn kolossale bovenbenen op. De enige keer dat Knakkie naar voren kwam, was toen Zutphen na rust een strafschop kreeg. Vanaf elf meter schoot hij, halfhoog, onberispelijk in. Het was het enige doelpunt in de wedstrijd. De naamgever van de broodjeszaak zegt voor de keus te hebben gestaan: doelman worden achter Jan Jongbloed bij DWS (die andere Amsterdamse profclub) of bij zijn amateurclub blijven, met een bestaan als bakker in het vooruitzicht. Hij koos voor het laatste. Maar speelde met zijn amateurclub op het bijveld van stadion De Meer wel soms een oefenwedstrijd tegen Ajax. Ik vraag hem of hij zich het doelpunt herinnert dat Cruijff tegen hem scoorde. Hij maakt - net als vroeger de tv-held Zorro - een Z in de lucht. ,,Ineens stond-ie voor me”, zegt hij. Met een boog vloog de bal over zijn hoofd in het doel.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek