Volledig scherm
De inval bij de kapperszaak in Doetinchem. © DG

Twee drugsverdachten aangehouden bij invallen in woningen en kapperszaak Doetinchem

updateDOETINCHEM - Bij invallen van de politie op dinsdagavond in drie woningen in de stad en een kapperszaak aan de Nieuwstad in het centrum van Doetinchem zijn twee mannen aangehouden. De mannen (23 en 25 jaar) uit Doetinchem worden verdacht van het dealen van harddrugs.

Een verdachte probeerde te ontsnappen en reed daarbij tegen een politieauto aan. Ook zou de man meerdere gevaarlijke manoeuvres hebben gemaakt. Na een korte achtervolging werd hij alsnog ingerekend.

Ook zijn enkele afnemers aangehouden en verhoord, volgens de politie. 

De inval bij de kapperszaak was dinsdagavond rond half negen. De politie was uitgerukt met ongeveer tien mensen en ging het pand binnen. Honden doorzochten de zaak. Daarnaast heeft de politie drie woningen doorzocht. Hierbij zijn volgens de politie onder meer kluizen, harddrugs, enkele duizenden euro’s contact geld en enkele voertuigen in beslag genomen.  

Woensdag ging de kapperszaak om 11.00 uur gewoon open. ,,Het was wel wat rommelig toen ik hier kwam”, volgens een medewerker, die stomverbaasd reageerde toen hij hoorde van de inval. ,,Ik heb mijn baas proberen te bellen, maar die nam niet op. Ik heb nooit iets gemerkt van rare zaken.” Volgens hem waren er geen braaksporen. De kapperszaak zou 1 december vorig jaar overgegaan zijn in andere handen.

De inval werd gedaan op basis van meerdere aanwijzingen dat er gedeald zou worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek