De Fietsersbond (Karel Berkhuysen tweede van rechts) fietsen in december 2020 over de rotonde aan de Energieweg die leidt naar bedrijventerrein De Huet.
Volledig scherm
PREMIUM
De Fietsersbond (Karel Berkhuysen tweede van rechts) fietsen in december 2020 over de rotonde aan de Energieweg die leidt naar bedrijventerrein De Huet. © theo kock persfotografie

Tweede ongeluk in week op beruchte rotonde: Fietsersbond wil afsluiting, ondernemers willen dat fietsers langzamer rijden

DOETINCHEM - Na het tweede ongeluk deze week op de rotonde aan de Energieweg in Doetinchem pleit de Fietsersbond ervoor de afslag Mercuriusstraat af te sluiten. Grietinus Kamps, voorzitter van bedrijventerrein De Huet, wil dat fietsers langzamer de rotonde oprijden.

6 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  3 maanden geleden
  Fietsers letten zelf ook vaak niet echt op, steken geen hand meer uit, geen idee waar ze heen gaan, slingeren met 4 naast elkaar over de weg, met dopjes in het oor met harde muziek.
 • Franka Aa

  3 maanden geleden
  Ik rij dagelijks dit traject. Ik zou maar eens naar het fietsgedrag kijken voordat we de automobilist weer de schuld geven.
 • bernt tenissen

  3 maanden geleden
  Van de betreffende wethouder met verkeer in portefeuille hoeven we geen daadkrachtige aanpak te verwachten op deze gevaarlijke plek. Zijn focus ligt op prestigieuze projecten zoals een overbodige 4-baans weg en het afsluiten van de rondweg in het centrum. Moet er dan eerst een keer een heel ernstig ongeluk gebeuren voordat de gemeente actie onderneemt ? Er zijn diverse opties ter verbetering, doe iets !
 • van Bennekom

  3 maanden geleden
  @ Jan Ariaans Vanmiddag zijn mijn vrouw en ik van de Huet naar Gaanderen gefietst. Het was druk, we kwamen veel tieners tegen. Omdat ik op de Liemersweg twee tieners zag met een telefoontje in de hand ben ik er op gaan letten. Over 10 kilometer zag ik 5 tieners met telefoontjes, waarvan 2 met koptelefoon. Eén van hen had geen hand aan het stuur. Er kunnen ook andere oorzaken voor ongelukken dan vrachtwagen en busjes.
 • H. Oostijen

  3 maanden geleden
  Voorrang op rotondes, not done. Schijn veiligheid en iedereen weet t. In heel Doetinchem lopen fietsers gevaar door al die rotondes. Ze worden door een industrieterrein geleid wAAR geen rekening met ze wordt gehouden. Een breed fietspad tussen Doetinchem centrum en sHeerenberg had al een stuk gescheeld….

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek