Het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Vaatchirurgen Slingeland woedend op SKB over overstap naar MST: 'Dit voelt als een mes in de rug’

DOETINCHEM - De vaatchirurgen in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem zijn woedend over de manier waarop het SKB-ziekenhuis in Winterswijk heeft besloten om de samenwerking stop te zetten en in het vervolg met het Twentse ziekenhuis MST samen te werken. Zonder enige vorm van overleg.

14 reacties

 • M. Hengeveld

  2 maanden geleden
  @Enigma Enigma: het 'onbereikbare Arnhem' is vanuit Doetinchem vele malen sneller te bereiken dan de reis vanuit het verzorgingsgebied van het SKB naar het Slingeland. Patiënten uit de Oost-Achterhoek reizen sneller naar Enschede dan Doetinchem, vooral als je van OV afhankelijk bent. Een nogal eenzijdig perspectief dus vanuit het Doetinchemse. We willen toch vooral bereikbare zorg voor alle inwoners van de Acherhoek (ook Oost) en geen prestigeslag?
 • J Hijink

  2 maanden geleden
  Beste af Keuben, Spijtig uiteraard dat te moeten constateren; maar er zullen ook zeker mensen zijn die weer beter ervaring met het MST hebben als met SZ, dat hou je toch..
 • H. Oostijen

  2 maanden geleden
  Karin Bouman.... zooo zielig.
 • F Keuben

  2 maanden geleden
  SKB heeft al eens eerder samengewerkt met MTS dit was bedroevend,(ervaring) Dank aan verleende zorg die ik heb mogen ontvangen van vaatchirurgen/vaatspecialisatie werkzaam in het Slingeland SKB Voor een patiënt van het SKB zoals ik, is dit een aderlating Goede kwalitatieve deskundige zorg, die ik heb mogen ontvangen van vaatchirurg(en) uit Slingeland, verwacht ik niet(meer)van MTS. Bestuur van SKB heeft helaas het belang van haar patiënten (goede resultaten) eventjes opzij geschoven uit rancune
 • Karin Bouwman

  2 maanden geleden
  Zoals het Slingeland met het SKB dacht om te kunnen gaan. Boontje komt om zijn loontje.
 1. ‘Als ik uitleg waar ik woon, zeggen mensen ‘oh, het ´meistershuus’’
  PREMIUM
  vrogger en now

  ‘Als ik uitleg waar ik woon, zeggen mensen ‘oh, het ´meisters­huus’’

  GAANDEREN - Ze fietsten er in 1987 langs en waren direct gecharmeerd van het huis. ,,Maar we dachten ook ‘dat kunnen we nooit betalen’. We waren voor een huis aan het sparen, maar in die tijd stegen de huizenprijzen sneller dan je kon sparen”, vertelt Ernst Jan de Heer (68). Toch werden hij en zijn echtgenote Joke Colenbrander (61) eigenaar van het huis aan de Kerkstraat in Gaanderen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Vliegtuigje stort neer op akker: 'Ik denk, het gaat niet goed'
  Play

  Vliegtuig­je stort neer op akker: 'Ik denk, het gaat niet goed'

 2. Opmerkelijk: wielrenster belandt op snelweg
  Play

  Opmerke­lijk: wielren­ster belandt op snelweg

Achterhoek