Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp/ Robin van Lonkhuijsen

Vakantiewerker is kritischer vanwege royaal aanbod

DOETINCHEM - De examens zitten erop en de scholen gaan bijna dicht. Voor de een is het hoog tijd voor vakantie, terwijl de ander geld wil verdienen. Een opdrachtgever moet echter méér bieden dan alleen een goed loon.

Steeds meer scholieren en studenten tussen de 15 en 20 jaar nemen een tijdelijk baantje in de zomermaanden. Deed in 2014 nog ‘slechts’ 40 procent van de jongeren vakantiewerk, inmiddels ligt dat op 50 procent. 

Veel meer aanbod

Quote

Ze zijn zeker kieskeuri­ger geworden.

Er is dan ook veel meer aanbod van banen in vergelijking met enkele jaren terug. Een werkgever kan er niet meer vanuit gaan dat een vacature binnen no-time is opgevuld. Daarvoor zijn de jongeren te kritisch geworden, merkt ook uitzendbureau Randstad.

,,Ze zijn zeker kieskeuriger geworden", zegt Sanne Hommelink, intercedent bij Randstad in Doetinchem. Dat de jongeren niet zomaar een baantje aannemen, komt ook door de riante keuze die ze hebben. De baantjes in het oosten van land zijn niet voor niets goed voor 30 procent van het vakantiewerk binnen Randstad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek