‘Van der Valk op deze plek maakt centrum niet sterker’

DOETINCHEM - Het college van de gemeente Doetinchem gaf dinsdag groen licht voor de bouw en vestiging van een Van der Valk-hotel met 102 kamers bij de afrit aan de A18. Kees Hensen, exploitant van Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, zag het aankomen: ,,Maar blij word ik er niet van.”

Volledig scherm
Zo komt het nieuwe hotel langs de A18 eruit te zien. © Gemeente Doetinchem

,,Als de gemeente Doetinchem zich echt hard had gemaakt voor het verbeteren van het centrum - zoals het zegt - had het nooit toegestaan dat Van der Valk zich aan de snelweg kan vestigen’’, zegt Hensen, die ook voorzitter is van Hoteloverleg Graafschap Midden waar acht regionale hotels zijn aangesloten. 

Hensen heeft zich vanaf het begin (2012) gekeerd tegen de plannen van de hotelketen. ,,Ik heb niets tegen Van der Valk", zegt Hensen. ,,Het is een prima bedrijf en ik geef ze groot gelijk dat ze bij de snelweg gaan zitten. Zou ik ook doen. Volgens Van der Valk hebben ondernemers in het centrum er baat bij. Ik wil best geloven dat er inkomsten naar toe gaan, al blijft dat koffiedik kijken. Maar op deze manier wordt wel een tweede centrum gecreëerd. Dat vind ik niet slim.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Massale vechtpartij in centrum Doetinchem: politiehond grijpt verdachte, agente gewond en vier arrestaties
    UPDATE en VIDEO

    Massale vechtpar­tij in centrum Doetinchem: politie­hond grijpt verdachte, agente gewond en vier arresta­ties

    DOETINCHEM - Een massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem heeft afgelopen nacht tussen 3.00 en 4.00 uur voor veel tumult gezorgd. De politie rukte uit met meer dan twintig wagens en zo’n 50 agenten om de knokpartij te beteugelen. Ook twee politiehonden werden ingezet. Een agente raakte lichtgewond doordat op haar werd ingetrapt. Vier mannen zijn opgepakt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek