Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw van Iseldoks aan de Oude IJssel in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Vanaf nu geldt in de Achterhoek: Toon maar aan dat er behoefte is aan je bouwplan

DOETINCHEM - De bouwplannen in de zeven Achterhoekse gemeenten zullen in het vervolg worden beoordeeld naar behoefte. De plannenmakers moeten aantonen dat er bewoners zijn voor de nieuw- of verbouw. 

,,Als er een plan komt voor de bouw van bijvoorbeeld starterswoningen of woningen voor ouderen in een dorp heeft dat alleen kans als wordt aangetoond dat er vraag naar is”, zegt Josan Meijers, de PvdA-gedeputeerde van de provincie Gelderland die zit in de thematafel Vastgoed en Wonen.

,,Dus bij het plan moet worden aangetoond dat er jongeren of ouderen zijn die in deze woningen in het dorp willen gaan wonen.”

Naast nieuwbouwplannen ligt de focus vooral op het verduurzamen van bestaande woningen en herbestemmen van gebouwen. 98 procent van de benodigde woningvoorraad in de Achterhoek staat er namelijk al maar voldoet niet aan de eisen van deze tijd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek