Volledig scherm
Marcel Bodegraven in een van de modelwoningen in aanbouw.

Varsseveld krijgt zes tijdelijke huizen van 30.000 euro

DOETINCHEM/ VARSSEVELD - Zes tijdelijke woningen van 30.000 euro per stuk worden in december in één week tijd geplaatst op een grasveld aan de Emmastraat in Varsseveld. De huizen, die gebouwd worden in opdracht van woningcorporatie Wonion, worden in eerste instantie bewoond door statushouders.

„Als de woningen niet meer nodig zijn voor statushouders kunnen ook jonge starters – die geen twee ton hebben klaarliggen om een huis te kopen – erin gaan wonen", zegt Marcel Bodegraven.

Krimpgebieden
Bodegraven is de Doetinchemse bouwkundige die met zijn bedrijf Vivax de tijdelijke woningen heeft bedacht en ontworpen. „Een eigenaar kan de woning zelfs op de vrachtwagen laden en ergens anders laten neerzetten. Er hoeft alleen maar een fundering te worden gelegd en het huis moet aangesloten worden op de riolering. Vooral voor krimpgebieden als de Achterhoek is dit heel interessant."

Jongeren
De modelwoning staat in de werkplaats van bouw- en schilderbedrijf Te Mebel in Doetinchem. Het huis is bijna kant en klaar, er moet alleen nog een betimmering rondom worden gemaakt. Op 25 vierkante meter is het Bodegraven gelukt leefruimte, een keuken met daarboven slaapplek en een badkamer van 1,5 bij 1,5 meter te scheppen.

„De huizen zijn bedoeld voor één of twee personen", zegt Bodegraven. „De woning is ook te gebruiken voor jongeren die in hun eigen dorp willen blijven wonen, maar waarvoor geen huizen meer worden gebouwd."

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek