Het aantal stemmen dat per post is binnengekomen in de Achterhoekse gemeenten en is afgekeurd, lijkt vooralsnog beperkt te zijn. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Het aantal stemmen dat per post is binnengekomen in de Achterhoekse gemeenten en is afgekeurd, lijkt vooralsnog beperkt te zijn. Foto ter illustratie. © Frank de Roo

Veel afgekeurde briefstemmen in Achterhoek

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Het aantal afgekeurde poststemmen in de Achterhoekse gemeenten ligt hoog. Dat blijkt uit een rondvraag van deze krant in de Achterhoek. De meeste stemmen zijn afgekeurd in Doetinchem, ook in Berkelland (4,4 procent) en Bronckhorst (3,6 procent) zijn relatief veel briefstemmen ongeldig verklaard. 

 1. Al varend dromen over (on)mogelijkheden van de Oude IJssel; strandjes, mangrovebossen en dijkwoningen
  PREMIUM
  5

  Al varend dromen over (on)mogelijkheden van de Oude IJssel; strandjes, mangrove­bos­sen en dijkwonin­gen

  Dromen over een nieuwe toekomst voor de Oude IJssel. Met strandjes, nieuwe natuur, extra jachthavens en wie weet zelfs te bevaren tot in Duitsland. Gemeenten en waterschap Rijn en IJssel hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Heemraad Berend Jan Bussink van het waterschap Rijn en IJssel en wethouder Ben Hiddinga van Oude IJsselstreek vertellen over de (on)mogelijkheden, al varend over de Oude IJssel.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker
  Play

  Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker

 2. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven in de Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven in de Ganges

Achterhoek