Klaverjastoernooi. Foto ter illustratie; dit is niet in een Doetinchems wijkcentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaverjastoernooi. Foto ter illustratie; dit is niet in een Doetinchems wijkcentrum. © RV

Verbod op alcohol in wijkcentra: biertje of wijntje taboe tijdens potje klaverjassen

DOETINCHEM Een biertje of wijntje tijdens een spelletje kaart is voortaan taboe in de tien Doetinchemse wijkcentra. Per 1 september wordt er geen alcohol meer geschonken, vanwege strenge eisen in de Drank- en Horecawet.

16 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  3 jaar geleden
  Je mag niet roken en nu mag je ook niet meer drinken.Heb een oplossing gevonden - in Duitsland verkopen ze miniflesjes Jagermeister van 4 cl.Die stop ik in mijn broekzak, zodra ik naar het toilet ga dan neem ik lekker slokje.
 • Louise

  3 jaar geleden
  Buurtcentra hebben altijd vrijwilligers. Maar het gaat hier wel omvolwassen mensen. Die hoeven niet betuttelt te worden.
 • Louise

  3 jaar geleden
  U  snapt echt niet waar het om gaat. 
 • Bewindvoerder

  3 jaar geleden
  In de tijd van de gulden kon je met een klein inkomen nog 's een middagje in de kroeg zitten om te klaverjassen, na de invoering van de euro werd het guldenteken vervangen door het €-teken en in 20 jaar stegen de prijzen in de kroeg enorm. 2 maanden geleden heb ik in de kroeg €3,50 (jawel!) betaald voor een Radler 2.0. Vind je het dan gek dat mensen niet meer naar de kroeg gaan en alternatieven verzinnen?
 • Kleinnagelbrink

  3 jaar geleden
  en hoe zit het dan met sportclubs? die schenken allemaal alcohol!  Is ook oneerlijke concurrentie v d horeca Om het over zuipketen, gewoon illegale cafe's,  maar niet te hebben

In samenwerking met indebuurt Doetinchem