Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Getty Images

‘Verboden vruchten smaken het lekkerst’, maar relatie tussen docent en leerling kan niet

DOETINCHEM/DOESBURG - Door de opkomst van sociale media denken docenten wel twee keer na voordat ze een relatie aangaan met een leerling, denkt seksuologe Wil Berghuis. Je bent zo aan de schandpaal genageld. Toch komen zulke verhoudingen - mede door het internet - nog regelmatig aan het licht. ,,Macht maakt aantrekkelijk; voor beide kanten.’’

5 reacties

 • Wim

  1 jaar geleden
  Leeftijdsverschil en het mogen hebben van een relatie is te doorgeschoten. Deze relatie is niet handig, maar zeker vanaf 16 jaar begint een grijs gebied. Als docent kom je in een spagaat over wanneer melden, weggaan of blijven. Immers, wanneer is het een relatie? En als het een relatie is dan is melden vaak te laat. Of moet de relatie weer stuk. De liefde is toch waar het om moet draaien.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Leeftijd zegt niets....in mijn family is er een stel....man 44...vrouw....22   al diverse jaren zeer gelukkig met elkaar..,,het is alleen de buitenwereld die er raar tegenaan kijkt...en er vaak een oordeel  over heeft.......!
 • elco

  1 jaar geleden
  Waarom zo moeilijk doen er zijn genoeg relaties waar de leeftijdsgrens van 20 jaar en meer isDat ik het niet eens ben dat is duidelijk maar als zon man of vrouw het met een man of vrouw wil doen die twintig jaar jonger is moeten ze zelf weten. het is niet handig en en slim maar daar komen ze vanzelf wel achter. Ze zijn oud en wijs genoeg
 • Theo42

  1 jaar geleden
  Het is uiteraard erg dom van die leraar want hij kan al jaren weten wat de mores is op school: vanaf blijven. Maar vroeger mocht een vrouw al op 16 jarige leeftijd trouwen. Mijn moeder was 16 toen zij mijn vader van 24 ontmoette en 6 jaar later getrouwd en nooit gescheiden. Dus het kan goed gaan. Ik hoop het beste voor dit stel, maar het leeftijdsverschil is toch wel groot.
 • Waterfiets

  1 jaar geleden
  Nederland gaat USA achterna. Openlijk niets tollereren, maar achter de schermen de ziekste dingen uitvreten.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Achterhoek