Aan de Papaverstraat in Doetinchem is brand ontstaan in een woonhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Papaverstraat in Doetinchem is brand ontstaan in een woonhuis. © RonV Media

Verdachte hoort 16 jaar eisen na fatale woningbrand Doetinchem: 'het fikte lekker'

Zestien jaar cel werd er vandaag in de rechtbank in Zutphen geëist tegen een 54-jarige vrouw uit Doetinchem. Zij wordt er van verdacht brand te hebben gesticht in een woning aan de Papaverstraat in haar woonplaats. Bij die brand kwam een 58-jarige stadgenote om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie was dat ook de bedoeling van de verdachte.  

De 54-jarige vrouw ontkent. Ze was die avond wel in de bewuste woning, maar heeft naar eigen zeggen niets met de brand te maken. 

Quote

Haar enige ontsnap­pings­weg, de trap naar beneden, was er niet meer. Dit was een aanslag op haar leven

Officier van Justitie

De buurtbarbecue op het veldje aan het eind van de Papaverstraat liep die zaterdagavond rond middernacht op zijn eind. Plotseling was er consternatie. Brand in een van de huizen! Vrouwen klopten op de ramen van de buren, mannen pakten alvast brandslangen. De brandweer werd gebeld. Toen die arriveerde was er binnen al een vuurzee. Mede door de openstaande achterdeur grepen de vlammen razendsnel om zich heen.

,,Zo gauw de temperatuur dat toeliet, zijn brandweerlieden met gasmaskers het huis binnengegaan. Via een raam op de eerste verdieping, want de trap was helemaal weggebrand. Op de trap naar de zolder deden ze een gruwelijke ontdekking. Ze vonden een lichaam, aan de buitenkant geheel verkoold." Alleen met behulp van DNA kon worden vastgesteld dat het de 58-jarige Doetinchemse was. ,,Haar enige ontsnappingsweg, de trap naar beneden, was er niet meer. Dit was een aanslag op haar leven."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek