Het graf van baby Sem Vijverberg (rechts), die door geweld om het leven kwam en in 2006 werd gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het graf van baby Sem Vijverberg (rechts), die door geweld om het leven kwam en in 2006 werd gevonden. © Jan Ruland van den Brink

Verdachte vrouw in zaak Sem geeft les op basisschool in Doetinchem, bestuur kan niet reageren

DOETINCHEM - De vrouw (39) die mogelijk de moeder is van Sem Vijverberg en vorige week als verdachte werd opgepakt, geeft les op een basisschool in Doetinchem. Het lijkje van de pasgeboren Sem werd 29 januari 2006 bij een plas in de stad gevonden. Zestien jaar lang was onduidelijk wat er met de baby was gebeurd.

18 reacties

 • Francis Wally

  2 weken geleden
  Ik zou niet weten waarom de school vragen zou moeten beantwoorden. Gezien de negatieve reactie van de pers hierover is het alleen maar olie op het vuur gooien.
 • Gert Ramen

  2 weken geleden
  Hoogstwaarschijnlijk kent dit verhaal (ondanks de vreselijke daad) alleen maar slachtoffers en verliezers. Wie weet wat destijds de reden was tot deze beslissing. Niemand weet het nog. Laat het over aan het Openbaar ministerie en veroordeel nog niet. Haar leven is nu voorgoed verwoest en misschien had het nooit opgelost moeten worden. Allemaal vraagstukken waarop het antwoord niet helder is.
 • Marion Saedt

  2 weken geleden
  En terecht dat het bestuur weigert te reageren. Ze zijn geen partij in dit misdrijf. Zullen hier niet van geweten hebben en zijn in shock. En uiteraard, zij hopen dat het niet waar is. Daarom wens ik ze veel sterkte… en als de dane in kwestie inderdaad de moeder is hoop ik dat ze de hulp heeft die ze nodig heeft.
 • E. Busch

  2 weken geleden
  @eW: U meent dat het onderwijs geen goede plek is voor deze vrouw en dat het goed is dat ze is opgepakt. Kent u haar en haar situatie (die van nu en vooral die van toen!)? U meet zich een mening aan die gebaseerd is op? Op wat eigenlijk?....Onderbuik gevoel, de neiging over alles een mening te moeten geven, zelfs wanneer u geen nadere kennis heeft? U oordeelt en veroordeelt en dat is totaal misplaatst en nodeloos kwetsend.
 • Hans van Apeldoorn

  2 weken geleden
  @Ruud, feit is dat ze nog niet veroordeeld is. Dus Frans heeft gelijk.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem