Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Verkoopprijs woningen Achterhoek gestegen: ‘Er is veel vraag naar woningen’

INTERACTIEVE KAARTDOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De gemiddelde verkoopprijs van een koophuis in de Achterhoek is in 2019 met 8 procent gestegen naar ruim 2,5 ton. In 2018 lag de gemiddelde verkoopprijs nog op een kleine 238.000 euro.

De duurste woningen staan in de gemeente Bronckhorst, mensen die hun oog hebben laten vallen op een huis in Winterswijk zijn het goedkoopst uit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

,,Als we kijken naar het afgelopen jaar zijn de prijzen over de hele linie gestegen. Zowel in het hoge als in het lage segment”, zegt Tom Schreurs, directeur van Thoma Enning Makelaars in Winterswijk. Hij wijst wel op het gevaar van gemiddelden. ,,Die kunnen weleens een vertekend beeld geven.”

Quote

Laten we zorgen dat er genoeg huizen zijn voor iedereen

Tom Schreurs, directeur Thoma Enning Makelaars Winterswijk

Voor Schreurs zijn de cijfers desondanks een teken aan de wand: ,,Er is veel vraag naar woningen in de Achterhoek.”

Hij pleit daarom voor meer nieuwbouwwoningen in de regio. ,,Dat hoeven er geen honderden tegelijk te zijn, maar laten we er in ieder geval voor zorgen dat er genoeg huizen zijn voor iedereen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek