Volledig scherm
Kater Minoes. © Dierencentrum Achterhoek

Vermiste kat Minoes (7) na vier jaar terug naar baasje

DOESBURG/ DOETINCHEM - Een kater die al vier jaar vermist was bij zijn baasje in Doesburg, is woensdag gevonden in Doetinchem. Kat Minoes kan daardoor binnenkort weer met zijn baasje herenigd worden.

De 7-jarige kater was vier jaar geleden ontsnapt tijdens een verhuizing en was sindsdien spoorloos. Een vrouw uit Doetinchem die het dier al dagen voerde, bracht hem naar het asiel vanwege een wond op de kop van de kat. ,,Met de chipgegevens hebben we de kater aan het baasje kunnen koppelen’’, zegt Alex Ebbers van Dierencentrum Achterhoek, het asiel voor acht Achterhoekse gemeenten, inclusief Doesburg.

Kosthuizen

Minoes zag er goed gevoed uit, had een mooie vacht en was ook qua gezondheid prima in orde. De oppervlakkige wond op zijn kop wordt gecontroleerd door de dierenarts. ,,Puur voor de zekerheid, het zag er verder niet uit als iets ernstigs’’, zegt Ebbers.

Hij vermoedt dat de kat de afgelopen vier jaar verschillende kosthuizen heeft gehad en zo zijn buikje dagelijks rond heeft kunnen eten. ,,Zo at hij ook al meerdere dagen bij de vrouw die hem vanmorgen (woensdag, RA)  bij ons bracht’’

Chip

Het dierenasiel kon de eigenaar simpel achterhalen door het uitlezen van de chipgegevens van de kater. Ebbers: ,,Zo zie je maar dat het zeer belangrijk is je huisdier te laten chippen én je gegevens te registeren. Dat kan zelfs vier jaar later nog tot hereniging leiden.’’

Buren van het baasje hebben Minoes opgehaald, omdat zijn baasje tijdelijk in het ziekenhuis verblijft. Als die weer thuis is zal Minoes daar ‘een warm welkom en een wereld aan knuffels te wachten staan!', aldus Dierencentrum Achterhoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek