Volledig scherm
De A18 ter hoogte van Stille Wald. © Jan Ruland van den Brink

Vertraging op de A18 door werk aan de weg

VARSSEVELD/ WEHL - Gebruikers van de Achterhoekse snelweg A18 moeten de komende tijd rekening houden met extra reistijd. Van vrijdag 28 september tot woensdag 24 oktober wordt er gewerkt aan de weg en zijn bepaalde wegdelen voor automobilisten die in de richting van Arnhem rijden soms afgesloten.

Rijkswaterstaat sluit de A18 tussen Varsseveld en Doetinchem-Oost richting de A12 af van vrijdag 28 september 19.00 uur tot maandag 1 oktober 6.00 uur en van vrijdag 19 oktober 19.00 uur tot maandag 22 oktober 6.00 uur. Ook wordt dit deel van de snelweg meerdere dagen 's avonds en 's nachts afgesloten. 

Tussen Doetinchem-Oost en Wehl kan er niet worden gereden tussen vrijdag 5 oktober 19.00 uur en maandag 8 oktober 06.00 uur. Ook 's avonds en 's nachts wordt er enkele dagen gewerkt aan de weg, wat leidt tot afsluiting. 

Langere reistijd

Rijkswaterstaat leidt het verkeer vanuit Doetinchem richting Arnhem in alle gevallen om via de N-wegen. Dat betekent dat het verkeer rekening moet houden met langere reistijden. Op werkdagen blijft de A18 overdag sowieso toegankelijk voor het verkeer. Er geldt dan wel een snelheidsbeperking.

Op de A18 wordt het asfalt deels vervangen en/of versterkt. Daarnaast worden nieuwe markeringen aangebracht en vangrails gecontroleerd. 

Viaduct

Voor het toekomstig ecoduct bij Koekendaal wordt door een aannemer alvast een zogenoemde steunpilaar gebouwd. Dit wildviaduct over de snelweg ten oosten van Doetinchem gaat de twee helften van natuurgebied Koekendaal met elkaar verbinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek