Volledig scherm
De A18 ter hoogte van Stille Wald. © Jan Ruland van den Brink

Vertraging op de A18 door werk aan de weg

VARSSEVELD/ WEHL - Gebruikers van de Achterhoekse snelweg A18 moeten de komende tijd rekening houden met extra reistijd. Van vrijdag 28 september tot woensdag 24 oktober wordt er gewerkt aan de weg en zijn bepaalde wegdelen voor automobilisten die in de richting van Arnhem rijden soms afgesloten.

Rijkswaterstaat sluit de A18 tussen Varsseveld en Doetinchem-Oost richting de A12 af van vrijdag 28 september 19.00 uur tot maandag 1 oktober 6.00 uur en van vrijdag 19 oktober 19.00 uur tot maandag 22 oktober 6.00 uur. Ook wordt dit deel van de snelweg meerdere dagen 's avonds en 's nachts afgesloten. 

Tussen Doetinchem-Oost en Wehl kan er niet worden gereden tussen vrijdag 5 oktober 19.00 uur en maandag 8 oktober 06.00 uur. Ook 's avonds en 's nachts wordt er enkele dagen gewerkt aan de weg, wat leidt tot afsluiting. 

Langere reistijd

Rijkswaterstaat leidt het verkeer vanuit Doetinchem richting Arnhem in alle gevallen om via de N-wegen. Dat betekent dat het verkeer rekening moet houden met langere reistijden. Op werkdagen blijft de A18 overdag sowieso toegankelijk voor het verkeer. Er geldt dan wel een snelheidsbeperking.

Op de A18 wordt het asfalt deels vervangen en/of versterkt. Daarnaast worden nieuwe markeringen aangebracht en vangrails gecontroleerd. 

Viaduct

Voor het toekomstig ecoduct bij Koekendaal wordt door een aannemer alvast een zogenoemde steunpilaar gebouwd. Dit wildviaduct over de snelweg ten oosten van Doetinchem gaat de twee helften van natuurgebied Koekendaal met elkaar verbinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stadse Fratsen: Kerstkaart
    PREMIUM
    Column

    Stadse Fratsen: Kerstkaart

    Nu ik er goed over nadenk komen er bij mij eigenlijk niet eens zo heel veel mensen over de vloer. Wekelijks een vrouw die de boel aan kant houdt, maar die komt altijd als ik er niet ben. Pas nog een vriend van me die de tuin doet. Soms mijn buurman. Wat langer geleden twee mannen die een boekenkast in elkaar zetten. En natuurlijk mijn vriendin, al ben ik meestal bij haar. Maar vorige week waren er op een avond ineens vier dames. Mijn vriendin en drie vriendinnen van haar. Mijn huis was de plek van samenkomst want ze gingen een verrassingsbezoek brengen aan mijn buurvrouw, die weer van alle vier een vriendin is. Met tussenpozen kwamen ze aangezet. Mijn vriendin als eerste. Voor de tweede werd een stoel aangeschoven en even later voor de derde ook. Ik maakte thee. Toen ik goed en wel weer zat zei de derde dame: ,,Gôh, de eerste kerstkaart is er al weer.'' Er staat inderdaad een kerstkaart op mijn schoorsteenmantel. Mij viel hij al niet meer op maar mijn vriendin had me er pas nog op gewezen. Kan misschien wel een keer weg, had ze er aan toegevoegd. Maar ik had er geen aandacht aan geschonken. De laatste vrouw kwam binnen. Ze bleef staan want ze wilde direct door naar de buurvrouw. Thee hoefde ze ook niet. Wel scande ze snel, zoals vrouwen dat dus kunnen, de woonkamer en zei: ,,Ze zijn vroeg dit jaar, de kerstkaarten.'' Ik pakte de kerstkaart van de schoorsteenmantel want ik begon me af te vragen wie de kaart ook al weer had gestuurd. Tante, natuurlijk. Tante was de enige die me vorig jaar over de post een kerstkaart stuurde. Dit jaar krijg ik er vermoedelijk geen een, want ze is er niet meer. Ik denk dat ik de kaart maar laat staan.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek