Volledig scherm
De A18 ter hoogte van Stille Wald. © Jan Ruland van den Brink

Vertraging op de A18 door werk aan de weg

VARSSEVELD/ WEHL - Gebruikers van de Achterhoekse snelweg A18 moeten de komende tijd rekening houden met extra reistijd. Van vrijdag 28 september tot woensdag 24 oktober wordt er gewerkt aan de weg en zijn bepaalde wegdelen voor automobilisten die in de richting van Arnhem rijden soms afgesloten.

Rijkswaterstaat sluit de A18 tussen Varsseveld en Doetinchem-Oost richting de A12 af van vrijdag 28 september 19.00 uur tot maandag 1 oktober 6.00 uur en van vrijdag 19 oktober 19.00 uur tot maandag 22 oktober 6.00 uur. Ook wordt dit deel van de snelweg meerdere dagen 's avonds en 's nachts afgesloten. 

Tussen Doetinchem-Oost en Wehl kan er niet worden gereden tussen vrijdag 5 oktober 19.00 uur en maandag 8 oktober 06.00 uur. Ook 's avonds en 's nachts wordt er enkele dagen gewerkt aan de weg, wat leidt tot afsluiting. 

Langere reistijd

Rijkswaterstaat leidt het verkeer vanuit Doetinchem richting Arnhem in alle gevallen om via de N-wegen. Dat betekent dat het verkeer rekening moet houden met langere reistijden. Op werkdagen blijft de A18 overdag sowieso toegankelijk voor het verkeer. Er geldt dan wel een snelheidsbeperking.

Op de A18 wordt het asfalt deels vervangen en/of versterkt. Daarnaast worden nieuwe markeringen aangebracht en vangrails gecontroleerd. 

Viaduct

Voor het toekomstig ecoduct bij Koekendaal wordt door een aannemer alvast een zogenoemde steunpilaar gebouwd. Dit wildviaduct over de snelweg ten oosten van Doetinchem gaat de twee helften van natuurgebied Koekendaal met elkaar verbinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stadse Fratsen: Mozaïek
    PREMIUM
    Column

    Stadse Fratsen: Mozaïek

    Iets vaker dan goed voor mij is maak ik tussen de middag een omweg en wandel langs het Gelderlander-pand. Aanvankelijk schiet de sloop niet op maar er is nu weinig meer over van het gebouw waarin ik veertien jaar heb gewerkt. Om het verval te vatten maak ik geregeld een foto met mijn iPhone. Ook dit keer. Als ik later met mijn vingers het beeld vergroot zie ik naast de hoop stenen, de gele grijper en het kale staal in een donkere hoek een mozaïek opduiken, dat ooit kleurrijk moet zijn geweest. Wat het voorstelt weet ik niet. In de periode dat ik in het gebouw werkte heb ik het nooit gezien. Het kunstwerk zat in het kantoor van de chef op de eerste verdieping, verborgen achter een gemetselde muur. Ik ben niet de eerste die het blootgelegde mozaïek ziet. Op Facebook is mijn naam getagd in een bericht. De schrijver heeft er een betere foto van het kunstwerk bijgezet. Daaronder veel reacties. Iemand vraagt of er nog iets te redden is. In de wetenschap dat de slopershamer elk moment kan vallen, verstuur ik de volgende morgen direct na het ontbijt drie appjes. Eén naar de sloper, één naar de pandeigenaar en één naar de wethouder. Of er nog pogingen worden ondernomen de bij toeval gevonden kunst te behouden? Ik verwacht dat ze alle drie pas reageren als de bewuste muur geveld is, met als antwoord: ‘Hè, verdorie, ik zie je appje nu pas'. Maar dat gebeurt niet. Er volgen serieuze reacties. Zo serieus dat ik even denk dat de sloop wordt stilgelegd om het mozaïek uit de puinhopen te redden. Dan krijg ik het definitieve antwoord te horen: ‘De sloop is té ver gevorderd om het mozaïek nog te redden'. Dat klink ongeveer als ‘ik zie je appje nu pas'. Toch heb ik er vrede mee. Het is goed zo.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek