Café Merleyn maakt zich zaterdag klaar voor het protest.
Volledig scherm
PREMIUM
Café Merleyn maakt zich zaterdag klaar voor het protest. © Jan van den Brink

Vier Doetinchemse horecazaken op vingers getikt nadat protest uitloopt op feestje

DOETINCHEM - Vier Doetinchemse cafés en restaurants hebben zaterdag het horecaprotest uit laten lopen op een feestje. Daarbij zijn coronaregels overtreden. Drie zaken krijgen een brief met een waarschuwing, één zaak krijgt een laatste waarschuwing waarna een boete volgt. 

7 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  Begrijpelijk dat ze actie wilden voeren, maar daarbij hadden ze toch echt een aantal minimale corona basisregels in acht moeten nemen. In onze buurlanden België en Duitsland is de horeca, met zitplaatsen, ook open, maar wel met terechte maatregelen en draaien daar desondanks prima. Dat België maatregelen treft is logisch, aangezien afgelopen weekend in de Belgische media gemeld werd dat 15% van de besmettingen nog altijd de Delta variant betreft welke alles behalve een verkoudheidsvirus is.
 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  In UK, Schotland, Zweden en vele andere landen schijnt het zonder maatregelen ook niet uit de hand te lopen met iets wat inmiddels een verkoudheidvirus is geworden. Maar ja, dat krijg je met een kabinet dat naar de pijpen danst van internationale organisaties in plaats van als service te besturen voor de mensen in NL. Wie zaait gaat oogsten, zoveel is inmiddels wel duidelijk, de boemerang is in de maak en onomkeerbaar.
 • Fred Dierdorp

  4 maanden geleden
  Symbool politiek Boumans. Grote held! Laat die ondernemers die jullie gemeentekas ook spekken lekker ondernemen. Of moet het centrum helemaal doodbloeden?
 • Jan Nuvens

  4 maanden geleden
  Regels schijnen moeilijk te zijn voor Nederlanders, soms beschermen ze je tegen iets wat voor jou onaangenaam is en een andere keer beperken ze je in wat jezelf graag wil doen. Zonder regels wordt het wild-west, recht van de sterksten is wat dan overblijft. In elk geval wat mij betreft niet een prettig vooruitzicht, maar blijkbaar denken sommigen daar anders over.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Marjan die mensen krijgen allang geld, van ons! ik ben die roeptoeters ook zat.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek