De Oude IJssel en de fietsbrug gezien vanaf de Europabrug.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oude IJssel en de fietsbrug gezien vanaf de Europabrug. © theo kock persfotografie

Vier miljoen euro steken in Doetinchemse stadsboulevard roept vragen op: ‘Ongehoord slechte timing’

pollDOETINCHEM - Midden in de coronacrisis trekt de gemeente Doetinchem 4 miljoen euro uit voor de aanleg van een stadsboulevard en een park aan de zijde van de Oude IJssel. ,,Juist nu investeren is een bewuste keus", zegt Ingrid Lambregts, wethouder van de gemeente Doetinchem. ,,Stilstand is achteruitgang."

,,Een ongehoord slechte timing", vindt Steven Kroon, raadslid van de PvdA. ,,Nu het halve centrum op omvallen staat, is dit een ongepaste investering."

Onderzoek in 2015 wees uit dat bewoners en ondernemers in de Doetinchemse binnenstad één wens hebben: trek de Oude IJssel bij het centrum. Hiervoor werd in 2018 geld vrijgemaakt, dat nu wordt geïnvesteerd. Het park met de naam Park of Dutch Dreams wordt ingericht door de internationale bekende hovenier Piet Oudolf uit Hummelo. Er komt onder meer een paviljoen voor daghoreca.

Poll

Het is een slecht moment om nu vier miljoen uit te geven voor de stadsboulevard

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
624 stemmen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek