Viertal nog in cel voor hevig geweld in Doetinchem, mishandelde man meldt zich

videoDOETINCHEM - Alle vier de mannen die afgelopen weekend zijn opgepakt bij de massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem, zitten nog vast. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, zo laat de politie maandag weten.

De vier zijn mannen van 23 en 47 jaar oud uit ’s-Heerenberg en een tweetal van 23 en 48 jaar zonder vaste woonplaats. Eén van hen is opgepakt voor de mishandeling van een man in de Korte Kapoeniestraat.

Dit slachtoffer was gevlucht nadat hij klappen had gekregen, maar heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Het gaat om een 20-jarige man uit Doetinchem. De politie is met hem in gesprek om te weten te komen of hij bewust is mishandeld of een willekeurig slachtoffer is geweest van de groep, die aanvankelijk bestond uit zo’n tien personen.

Zij gingen op de vuist bij Club 22-24 in de Grutstraat, werden daar uit gezet en gingen in de binnenstad verder met ruzie maken. De groep breidde zich vervolgens rap uit tot een man of 50 die zich tegen de politie keerde. Die stond even later met 50 agenten tegenover de groep om hen uiteen te drijven en de rust terug te brengen in het stadscentrum.

Wapenstok, pepperspray en politiehonden

Een van de aangehouden vechtersbazen in Doetinchem.
Volledig scherm
Een van de aangehouden vechtersbazen in Doetinchem. © GinoPress B.V.

De politie spreekt van ‘extreem geweld door zeer agressieve mensen’ en heeft wapenstok, pepperspray en politiehonden ingezet om de groep tot bedaren te brengen. Eén van de aangehouden verdachten is gebeten door een politiehond. Hij is één van de vier die nog in de cel zit.

Ook raakte een agente gewond door een trap van één van de verdachten, die eveneens is opgepakt en ook hij zit nog in de gevangenis.

De politie sluit meerdere aanhoudingen op basis van het onderzoek niet uit, maar kan niet zeggen wanneer dit zal zijn of om hoeveel verdachten het dan gaat. ,,Ons onderzoek richt zich nu op wat er precies is gebeurd, wat de rol van deze vier aangehouden mannen was en of er nog meer mensen strafbaar waren. Als dat blijkt, kan het best zijn dat die later nog worden aangehouden”, aldus een politiewoordvoerder.

Er hebben zich nog geen getuigen gemeld bij de politie, de politie wil graag met mensen in contact komt die iets hebben meegekregen van het geweld. Verder wordt gevraagd om foto's en videobeelden van het incident, die geüpload kunnen worden via de site van de politie.

Ook beelden van camera’s die er al hangen in de binnenstad van Doetinchem worden bekeken en meegenomen in het onderzoek door de politie.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek