De ME grijpt in tijdens rellen na het mislopen van promotie door De Graafschap.
Volledig scherm
De ME grijpt in tijdens rellen na het mislopen van promotie door De Graafschap. © ANP

Vijf verdachten van rellen De Graafschap zitten nog vast; politie vraagt om camerabeelden

UpdateDOETINCHEM - Vijf van de zeven verdachten die zijn aangehouden voor de ongeregeldheden nadat De Graafschap directe promotie misliep, zitten nog in de cel. De politie verdenkt deze vijf mannen uit Doetinchem (18, 30 en 36), Doesburg (21) en Ulft (34) van openlijke geweldpleging.

 1. Afschuw over rellen na pechavond: ‘Wie meedeed, kán geen supporter geweest zijn van De Graafschap’
  PREMIUM

  Afschuw over rellen na pechavond: ‘Wie meedeed, kán geen supporter geweest zijn van De Graafschap’

  DOETINCHEM - Ordinaire relzucht, zeggen burgemeester Mark Boumans en directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap over de veldslag bij stadion De Vijverberg in Doetinchem. Na de gemiste promotie tegen Helmond Sport keerden zo’n 150 mensen zich in de nacht van woensdag op donderdag langdurig tegen de stewards, politie en ME. De ontzetting is groot. ,,Wie meedeed, kán geen supporter geweest zijn van De Graafschap.’’
 2. Woede in Doetinchem na ‘fors geweld’ tegen ME: ‘In decennia niet meegemaakt’

  Woede in Doetinchem na ‘fors geweld’ tegen ME: ‘In decennia niet meegemaakt’

  DOETINCHEM - Tijdens de ongeregeldheden woensdagavond in Doetinchem zijn zeven personen aangehouden. Nadat de voetballers van De Graafschap promotie naar de eredivisie waren misgelopen, waren er ondanks oproepen om thuis te blijven, ongeveer 400 mensen bij stadion de Vijverberg. De meesten van hen gingen naar huis, maar een groepje jongeren zocht de confrontatie met de politie, aldus de zegsman van burgemeester Mark Boumans. Twee ME’ers raakten lichtgewond.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek