Het tracé dat de havens voor ogen hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Het tracé dat de havens voor ogen hebben. © Marcel Kuster, foto Rolf Hensel

Volle goederentreinen dwars door de Achterhoek? ‘Zover zijn we nog lang niet, de havenlobby maakt een hink-stap-sprong’

DOETINCHEM - De havenlobby om een nieuwe goederenspoorlijn vanaf Arnhem, dwars door de Achterhoek, naar Oldenzaal in het regeerakkoord te krijgen, wordt goed in de gaten gehouden vanuit de regio. ,,We snappen dat deze partijen hier belang bij hebben, maar we hebben er ook duidelijke afspraken over op tafel liggen”, zegt de Doetinchemse wethouder Rens Steintjes.

15 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  nu dat spoortracee via Oud Dijk lijdt kan men beter meteen de A15 verbinden met de A18. de verbinding A15/A12 is dus niet meer nodig.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Eelco de Boer dan leggen ze die spoorbaan en de doortrekking van de A15 maar bij jou voor je voordeur en mocht dat midden in een dorp zijn? daar hebben die havenbaronnen en de Rona lak aan. ze slopen gewoon de boel om de ruimte te verkrijgen voor hun verdienmodel een goederenspoorweg en autosnelweg, die wij hier in de Liemers/Achterhoek niet willen.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @Eelco bij die Rona groep dus! De Achterhoek heeft er niets aan.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Het Nimby gehalte is weer heel erg hoog zie ik.
 • Antonius Elshof

  2 maanden geleden
  De liemers is al de hotspot voor het logistieke vervoer + A12 en de Betuwelijn ; reeds nu al een zware aantasting van ons millieu en hoge stikstofbelasting , daar kan nog wel even een A15 en goederenspoorlijn bij !

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek