John von der Linden en Ester van der Haar - respectievelijk programmaleider en directeur van De Gruitpoort - in de nieuwe zaal van het filmhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
John von der Linden en Ester van der Haar - respectievelijk programmaleider en directeur van De Gruitpoort - in de nieuwe zaal van het filmhuis. © Jan Ruland van den Brink

Voor een tientje een middag onder de pannen bij De Gruitpoort

DOETINCHEM - De Gruitpoort heeft een tweede filmhuiszaal. Want ook overdag zijn met name ouderen te porren voor een film op niveau. 

Dat steeds meer ouderen met vrije tijd in Doetinchem verkeren, merkt het filmhuis in cultuurcentrum De Gruitpoort dagelijks. Het centrum verwacht dit jaar 23.000 bezoekers – onder wie veel 55-plussers – over de vloer te krijgen om een film te bekijken. Dat waren er in 2011 nog 8.000. Om aan de vraag te voldoen is er een nieuwe, tweede zaal gecreëerd met 50 zitplaatsen, die sinds begin december wordt gebruikt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek