Een fietser komt van links en heeft voorrang op de rotonde op de Havenstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fietser komt van links en heeft voorrang op de rotonde op de Havenstraat. © Jan van den Brink

Voor fietsers is het op Doetinchemse rotondes oppassen geblazen: ‘Het is gevaarlijk’

DOETINCHEM - Er zijn te veel gevaarlijke rotondes in Doetinchem, vindt de Doetinchemse bedrijvenvereniging IG&D, die alarm slaat. Vooral op plekken waar (vracht)auto’s en fietsers elkaar treffen is het link. 

20 reacties

 • H. Oostijen

  3 maanden geleden
  @ Cis en @ gertie Kuiperij….fijn te lezen dat er mensen zijn die echt zien waar de schoen wringt. Wat een opluchting.
 • H. Oostijen

  3 maanden geleden
  Gewoon fietspad langs Europaweg. Hoezo fietsers over industrieterrein. Wie verzint zoiets, er ontbreekt een stuk fietspad tussen stroombroek en het centrum van Doetinchem…
 • Waterrat

  1 jaar geleden
  Automobilisten hebben maling aan fietsers? Hm, naar mijn idee valt dat wel mee... Zéker gelet op het aantal fietsers in NL. In sommige landen, waaronder GB (!), is er een regelrechte oorlog op straat tussen fietsers en automobilisten!
 • Waterrat

  1 jaar geleden
  Het is mij ook al opgevallen dat op veel industrieterreinen geen -of heel weinig- fietspaden zijn. In mijn woonplaats ook, en daar is ook veel transitoverkeer van fietsers van/naar naastgelegen dorpen. Ook veel scholieren. Wat dat betreft is er op het gebied van fietsinfra nog wel werk aan de winkel. De fietsinfra in NL in het algemeen is uitstekend, in veel landen is men jaloers!
 • theo

  1 jaar geleden
  Nou dat is niet alleen in Doetinchem maar overal je moet de ogen heel goed de kost geven want ze rijden je de sokken uit de schoenen automobilisten denken nog steeds dat hun overal voorrang hebben 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek