Volledig scherm
PREMIUM
Alle militairen werden bij binnenkomst in het quarantainestation in Didam op de foto gezet. Deze prent is te zien op de expositie in het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL), die vrijdag open gaat. © Theo Kock

Voor Franse militairen begon de vrijheid in Didam

DOETINCHEM/ DIDAM - Ook de Achterhoek kreeg te maken met de Eerste Wereldoorlog, die een eeuw geleden eindigde. Bijvoorbeeld door het quarantainestation in Didam. Vrijdag opent er in Doetinchem een expositie over het kamp.

Het is oorlogstijd, maar de Franse soldaten op de foto's die gemaakt zijn in het quarantainestation in Didam kijken vrolijk de lens in. ,,Logisch”, zegt Rinus Prinsen, vrijwilliger bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL). ,,Ze zijn de oorlog ontvlucht. Ze zijn aan de loopgraven ontsnapt.” Morgen opent in het ECAL een fototentoonstelling over het kamp, waar buitenlandse militairen die uit krijgsgevangenenkampen waren gevlucht, op ziekten werden onderzocht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek