Volledig scherm
PREMIUM
De fatale brand aan de Papaverstraat in Doetinchem. © RonV Media

Vrouw stak huis in brand terwijl ze wist dat 58-jarige binnen was: twaalf jaar cel voor fatale brandstichting

ARNHEM – Een 55-jarige Doetinchemse is deze week door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor het stichten van brand in een woning in haar woonplaats ruim twee jaar geleden. Een 58-jarige vrouw kwam in de vlammen om het leven.

De rechtbank legde eerder al een gevangenisstraf van die omvang op voor doodslag. Het Openbaar Ministerie had toen zestien jaar voor moord geëist en ging in hoger beroep. De verdachte tekende ook hoger beroep aan, ze ontkende verantwoordelijk te zijn voor de brandstichting en de dood van het slachtoffer in augustus 2017 in de woning aan de Papaverstraat.

De getuigenis van een vriendin vormt de basis voor het bewijs. Zij vertelde bij de politie dat de Doetinchemse na een feestje bij haar onder invloed van alcohol naar de bewuste woning was gegaan, waar haar vriend woonde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek