De Twee beuken - Groenlo | Architectuur Prijs Achterhoek 2019
Volledig scherm
De Twee beuken - Groenlo | Architectuur Prijs Achterhoek 2019 © PR

Wat is hét architectonische hoogstandje van de Achterhoek?

DOETINCHEM/ GROENLO - De nieuwbouw van Het Graafschap College op Sportpark Zuid in Doetinchem, woonhuis De Twee Beuken in Groenlo en een woning op villapark Berkeloord in Lochem zijn genomineerd voor de Architectuur Prijs Achterhoek 2019.

Vrijdag 1 november horen de ontwerpers en/of opdrachtgevers van de panden in de DRU in Ulft wat volgens de vakjury hét architectonische staaltje van de regio is.  

Voor de tweejaarlijkse prijs kwamen er in totaal twintig inzendingen. Daaruit werd een selectie gemaakt van zeven panden, die naast de drie genomineerde panden bestond uit Melis Logistics in Duiven, een schapenschuur in Hummelo, woonboerderij De Halve Welle in Bronkhorst en innovatiecentrum De Steck in Doetinchem. Al deze locaties kregen een bezoek van de jury, waarna de drie nominaties zijn overgebleven. 

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Stemmen daarvoor kon via dg.nl/architectuurprijs

Graafschap College - Doetinchem | Architectuur Prijs Achterhoek 2019
Volledig scherm
Graafschap College - Doetinchem | Architectuur Prijs Achterhoek 2019 © Lucas van der Wee
Woonhuis - Lochem | Architectuur Prijs Achterhoek 2019
Volledig scherm
Woonhuis - Lochem | Architectuur Prijs Achterhoek 2019 © PR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek