Volledig scherm
PREMIUM
De boeren oogsten vrijwel alleen verschrompelde, droge maïs. Foto Caspar Huurdeman © Caspar Huurdeman

Waterschap: Het beste kunnen we een grijze, miezerige winter krijgen

DOETINCHEM - Het regent weer en er groeit weer gras. Maar het zal volgens het Waterschap Rijn en IJssel nog maanden duren voordat de waterstand weer enigszins op peil is.

De akkers beginnen weer groen te kleuren en de paraplu moet weer geregeld gepakt worden. Maar wie denkt dat de droogteproblemen achter ons liggen, wordt door woordvoerder Minke Huurnink van het Waterschap Rijn en IJssel uit de droom geholpen. ,,We hebben nog steeds een neerslagtekort van 350 millimeter, terwijl 50 millimeter voor deze tijd van het jaar normaal is. De Achterhoek is nog steeds droger dan de rest van Nederland. In de Randstad zijn al een paar echte hoosbuien geweest, die hebben we hier nog niet gehad. De rest van het land zit alweer boven het droogste jaar tot nu toe, 1976, maar wij zitten er nog onder.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Massale vechtpartij in centrum Doetinchem: politiehond grijpt verdachte, agente gewond en vier arrestaties
    UPDATE en VIDEO

    Massale vechtpar­tij in centrum Doetinchem: politie­hond grijpt verdachte, agente gewond en vier arresta­ties

    DOETINCHEM - Een massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem heeft afgelopen nacht tussen 3.00 en 4.00 uur voor veel tumult gezorgd. De politie rukte uit met meer dan twintig wagens en zo’n 50 agenten om de knokpartij te beteugelen. Ook twee politiehonden werden ingezet. Een agente raakte lichtgewond doordat op haar werd ingetrapt. Vier mannen zijn opgepakt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek