Volledig scherm
PREMIUM
De boeren oogsten vrijwel alleen verschrompelde, droge maïs. Foto Caspar Huurdeman © Caspar Huurdeman

Waterschap: Het beste kunnen we een grijze, miezerige winter krijgen

DOETINCHEM - Het regent weer en er groeit weer gras. Maar het zal volgens het Waterschap Rijn en IJssel nog maanden duren voordat de waterstand weer enigszins op peil is.

De akkers beginnen weer groen te kleuren en de paraplu moet weer geregeld gepakt worden. Maar wie denkt dat de droogteproblemen achter ons liggen, wordt door woordvoerder Minke Huurnink van het Waterschap Rijn en IJssel uit de droom geholpen. ,,We hebben nog steeds een neerslagtekort van 350 millimeter, terwijl 50 millimeter voor deze tijd van het jaar normaal is. De Achterhoek is nog steeds droger dan de rest van Nederland. In de Randstad zijn al een paar echte hoosbuien geweest, die hebben we hier nog niet gehad. De rest van het land zit alweer boven het droogste jaar tot nu toe, 1976, maar wij zitten er nog onder.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek