Volledig scherm
PREMIUM
Gezicht op het Haringvliet over Middelharnis en Sommelsijk.

Watersnoodramp-schilderij weer boven water

DOETINCHEM - Het schilderij Gezicht op het Haringvliet over Middelharnis en Sommelsdijk is terecht. Na een zoektocht die ruim een maand in beslag nam is het werk van Marius Richters (1878-1955) gevonden in de opslag van verhuizer Van Dam.

,,We zijn letterlijk fysiek op zoek gegaan naar het schilderij”, zegt Maureen Sluiter, wethouder cultuur van de gemeente Doetinchem. ,,Afgelopen zaterdag is het werk gevonden, toch in de opslag van Van Dam. Ik heb het zelf nog niet gezien maar ben opgelucht.”

Het schilderij is inmiddels uit de opslag gehaald. ,,We gaan nu op zoek naar een waardige plek voor het kunstwerk”, zegt Sluiter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek