Volledig scherm
Robert Siebes als basgitarist (links op de rug gezien met rode gitaarband) bij het combo van de Bereden Wapens. © PR

Wehlse muzikant terug naar woonplaats met Bereden Wapens

WEHL - Robert Siebes (45) uit Wehl is al twintig jaar beroeps bij de Bereden Wapens, het topfanfare-orkest van de Nederlandse krijgsmacht.

Op 25 november is hij met dat orkest te gast bij fanfare AMDG in zijn woonplaats.

Buitenbeentje
Zijn grootvader en vader waren accordeonist. Dat Robert Siebes een buitenbeentje werd en meer voor een blaasinstrument voelde, heeft alles te maken met een oude trompet. „Die hing bij ons aan de muur. Als jochie kwam ik op het idee om er ook maar eens op te gaan blazen. De ventielen werkten niet meer, maar er kwam wel geluid uit. Opa beloofde me toen ik acht was een nieuwe trompet als ik bij fanfare AMDG ging spelen."

Beugel
Een probleem deed zich voor toen hij 15 jaar werd: Robert moest van de tandarts aan een beugel, en dan is trompet spelen praktisch onmogelijk. Een ramp voor de jonge muzikant: „Muziek was alles voor mij. Een oplossing was om saxofoon te gaan spelen, maar ik ben toen ook gitaarles gaan volgen."

Niet meespelen
Zijn deelname aan AMDG ging niet altijd vlekkeloos. Ooit mocht hij een nummer niet meespelen met de fanfare, omdat hij de voorkeur gaf aan een optreden met zijn band boven een repetitie.

Lees een uitgebreid interview met Robert Siebes in de Gelderlander editie Achterhoek van vrijdag 18 november, of in onze e-paper.

Volledig scherm
Robert Siemes met Karin Bloemen. © PR
Herdenkingsconcert Herculesramp 1996-2016 te Modena

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek