Rond het nest van de broedende Grutto staat sinds kort een stroomdraad om roofdieren op afstand te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Rond het nest van de broedende Grutto staat sinds kort een stroomdraad om roofdieren op afstand te houden. © theo kock persfotografie

Weidevogel wint in Achterhoek aan terrein: ‘Maar we zijn er nog lang niet’

LICHTENVOORDE/BELTRUM - Het is niet tien vóór twaalf, maar tien óver twaalf voor de weidevogels. Gras- en akkerlanden die vroeger vol zaten met kieviten, tureluurs, grutto’s en wulpen, zijn nu voornamelijk het domein van hazen, verwilderde katten en kraaien. In het Beltrumse veld, gelegen tussen Lichtenvoorde en Beltrum niet. 

4 reacties

 • Gerard Schuurman

  6 maanden geleden
  Dat zou zomaar kunnen, Mattie. Ik kom van meerdere lezers/lezeressen reacties tegen die in minder of meerdere mate wat tegen boeren hebben. Namen ga ik maar niet noemen.
 • Mattie Veld

  6 maanden geleden
  We weten allang dat de heer Bongers iets tegen de boeren heeft. Zelfs van een artikel waar boeren positief in het nieuws komen probeert hij nog iets negatiefs te maken.
 • Gerard Schuurman

  6 maanden geleden
  R. Bongers, lees het artikel nou eens aandachtig door.
 • R Bongers

  6 maanden geleden
  Hoe zou dat toch komen dat weidevogels bijna verdwenen zijn uit de Achterhoek? Misschien iets te maken met de intensieve agrarisch sector?
 1. De Graafschap-trainer Robbemond onder de indruk van reacties na overlijden Kistemaker: ‘Veel voor de club betekend’

  De Graafschap-trai­ner Robbemond onder de indruk van reacties na overlijden Kistemaker: ‘Veel voor de club betekend’

  DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Reinier Robbemond merkt dat het overlijden van Simon Kistemaker veel teweeg heeft gebracht bij zijn club en in de Achterhoek. ,,Hoe mensen hier over hem praten, en hoe supporters op zijn overlijden reageren, laat zien hoeveel hij voor deze club heeft betekend”, zei Robbemond in aanloop naar het thuisduel van vrijdag (20.00 uur) met Jong Ajax over de voormalig culttrainer van de Doetinchemse club.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek