Volledig scherm
Peter Eggink (staand, vierde van rechts) tijdens de uitblinkerslunch op paleis Noordeinde. © RVD, Jeroen van der Meyde

Willem-Alexander laat zich foppen door Doetinchemse goochelaar

DEN HAAG/ DOETINCHEM - Een chique middagmaal met Willem-Alexander en Màxima genieten. Peter Eggink (39) uit Doetinchem kan daar sinds donderdag over meepraten. Donderdagmorgen was de goochelaar te gast op paleis Noordeinde in Den Haag, waar hij was uitgenodigd voor een speciale lunch met het koninklijk paar.

De illusionist kon het niet laten om een truc met de koning uit te halen. „Van te voren waarschuwde Willem-Alexander al: 'Het tafelzilver is geteld'," zegt Eggink, die uitgenodigd is om zijn koninklijke truc bij RTL Boulevard te laten zien.

Merlin
In juni won de Achterhoekse goochelaar een prestigieuze Merlin, iets dat ook in koninklijke kringen niet onopgemerkt bleef. De Merlin geldt als Oscar voor goochelaars. Het leverde Eggink een uitnodiging op voor de jaarlijkse 'Uitblinkerslunch', waar onder meer actrice Jenny Arean, schrijfster Esther Verhoef en choreagraaf Hans van Manen bij aanwezig waren. Eggink was een van de 27 'uitblinkers' die wegens het leveren van een bijzondere prestatie door het koninklijk echtpaar werd toegesproken.

Kaartenwisseltruc
Eggink was enorm vereerd door de uitnodiging en haalde zelfs een kaartenwisseltruc uit met Willem-Alexander. „Ik legde een kaart op zijn hand; daar legde hij zijn andere hand op, zodat ze dichtgevouwen waren. Toen ik hier met een andere kaart boven 'zweefde', waren onze kaarten plotseling omgewisseld.'' De illusionist blikt terug op een onvergetelijke dag. „Het leek wel alsof ik mij op een filmset bevond. Toen ik bij het paleis uitstapte, vroeg ik mij echt af wat ik daar deed."

Meer over de koninklijke lunch van Peter Eggink in de Gelderlander editie Achterhoek van vrijdag 2 december, of in onze e-paper.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek