Top drie van het eredivisie shirt festival. vlnr: 2. Feyenoord 83/84, 1. Willem II 59/60, 3. Ajax 69/72
Volledig scherm
PREMIUM
Top drie van het eredivisie shirt festival. vlnr: 2. Feyenoord 83/84, 1. Willem II 59/60, 3. Ajax 69/72 © Eredivisie

Willem II-shirt verkozen tot mooiste shirt, De Graafschap had die eer in jaren 70

Een speciale vakjury boog zich deze week over alle clubwinnaars van het Eredivisie Shirt Festival, verkozen door de vele tienduizenden stemmers. Wat zijn de mooiste Nederlandse shirts ooit, gedragen in de eredivisie? ,,Herinneringen horen óók bij een shirt, maar herinneringen zijn ook heel persoonlijk. Esthetiek gaf voor ons de doorslag.’’

Frank Evenblij (Bureau Sport), Arno Kantelberg (Esquire), Victoria Koblenko (actrice/presentatrice), Jan Joost van Gangelen (Fox Sports) en Sjoerd Mossou (AD) bespraken twee uur lang al hun favorieten én kozen een definitieve winnaar.

Liefst 162.164 nominaties stroomden binnen bij de online shirtverkiezing van de eredivisie, verdeeld over alle clubs die ooit op het hoogste niveau in Nederland speelden. Uit alle winnaars per club koos de vakjury na uitvoerig beraad zijn favoriet(en).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek