Volledig scherm
Rob Dissel met Karin in hun winkel in de Hamburgerstraat. Foto: Theo Kock

Winkelier Rob Dissel vindt nieuw geluk als bode

DOETINCHEM - Rob Dissel was winkelier. Nu is hij bode op het stadhuis in Doetinchem.

Een carrièreswitch die ontstond na de droeve dood van zijn vrouw en de nooit verwachte komst van een nieuwe liefde.

Relatie
Rob Dissel (52) wil ook nog wat te vertellen hebben als hij 's avonds aan de eettafel zit met zijn vriendin Karin. Ze kennen elkaar al vanaf het moment – 32 jaar geleden – dat hij als 18-jarige filiaalmanager werd van snoepzaak Jamin in de Hamburgerstraat in Doetinchem en zij daar als verkoopster kwam werken. Pas anderhalf jaar geleden, tijdens een bezoekje aan Brugge, kregen ze een relatie.

Leukemie
Dat gebeurde na een zware periode voor Dissel, waarin hij voorjaar 2012 zijn vrouw Liliane verloor. Acht weken nadat bij haar werd acute lymfatische leukemie werd geconstateerd stierf ze. Dissel bleef achter met twee zonen en Karin, die net haar moeder had verloren, en als vriendin van Liliane elke avond mee at. Van het een kwam het ander, maar pas drie jaar later. „En dan zie je elkaar elke dag bij Jamin en heb je 's avonds niets te vertellen", zegt Dissel. „Ook konden we nooit eens samen een dag vrij nemen omdat er dan niemand in de winkel stond. Daarom ben ik gaan solliciteren. Van het geld dat ik verdien, hebben we iemand aangenomen voor in de winkel zodat we samen een dag vrij hebben."

Trouwerijen
Zo komt het dat mensen die het stadhuis van Doetinchem bezoeken ineens een bekend gezicht zien: Rob Dissel, tevens winkelier en eigenaar van Jamin in de binnenstad, die er dienstbaar aan het werk is als bode. „Heel ander werk", zegt Dissel. „Nu ben ik gastheer. Ontvang mensen, begeleid trouwerijen, zorg voor het geluid, plan vergaderzalen en zorg voor een hapje en drankje op de juiste plek. Daarnaast ben ik nog steeds bij Jamin, maar daar draait Karin de zaak."

Lees een uitgebreid artikel in De Gelderlander, editie Achterhoek, van zaterdag 12 november of in onze e-paper.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek