Volledig scherm
Gert en Thea Wissing bij hun dierenambulance. © Theo Kock

Woedende Wissing: 'Ik stop nooit met dierenambulance!'

GAANDEREN - Gert Wissing is woedend. De man, die met zijn vrouw Thea al sinds 1990 met de dierenambulance door de Achterhoek rijdt, heeft genoeg van de roddels dat hij zou stoppen met de dierenambulance. „Daar is absoluut geen sprake van. Ik ga door tot ik erbij neerval”, zegt de 68-jarige inwoner van Gaanderen.

Wissing plaatste woensdagavond geërgerd een bericht op Facebook waarin hij al meldde dat hij doorgaat met de dierenambulance. 'Over mijn lijk', staat te lezen in het in kapitalen opgestelde bericht.

Verkeerd begrepen
„Mijn vrouw Thea wordt in de supermarkt constant aangeklampt met de vraag of we stoppen. Nee, we stoppen niet”, verduidelijkt Wissing donderdagmorgen nog maar eens.

Waar komt de roddel dan vandaan? „We hebben elke zondag een radio-item op Optimaal FM, waar we gevonden dieren bespreken. Begin augustus is gemeld dat we daarmee tijdelijk stoppen. Waarschijnlijk hebben mensen dat verkeerd begrepen.”

Tijd nodig
De uitzendingen stoppen tijdelijk omdat Wissing het onderdeel administratie niet meer in zijn takenpakket heeft. „Dat is overgedragen aan een medewerker van de stichting. Ik heb even tijd nodig voor die overdracht”, zegt Wissing. „Volgende maand beginnen we weer met het programma: vanaf de eerste zondag in september zijn we gewoon weer elke week te horen.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek