De 12-jarige Rinie Wielheesen werd vermoord in een bosgebied bij Gaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 12-jarige Rinie Wielheesen werd vermoord in een bosgebied bij Gaanderen. © DG

Wordt de brute moord op de 12-jarige Rinie ooit nog opgelost? ‘Vermoord? Dat kan niet, schreeuwde ik’

Op een koude, donkere avond in februari 1970 komt Rinie Wielheesen niet thuis van een gymles in de sportzaal in Gaanderen. Ze wordt dood gevonden in een bos vlak bij huis. De moord op het 12-jarige meisje schokt de Achterhoek. De dader is nooit gepakt.

3 reacties

 • Joan Ahrens

  5 dagen geleden
  Via mijn broer die nog steeds in de streek woont, kreeg ik de podcast over Rinie toegestuurd en kwam het in Engeland terecht waar ik nu woon. Toen deze lafhartige moord plaatsvond was ik 12, maar ik kan me er niets meer van herinneren. Ik hoop met heel mijn hart dat er, na alle fouten die gemaakt zijn, er toch een keer een oplossing van deze zaak komt; dat het Recht zijn loop zal hebben. Ik leef met de nabestaanden mee!
 • M V

  2 jaar geleden
  Ik zat bij Rinie op school en op de gym,ik zal haar nooit vergeten het zou een wonder zijn als de dader alsnog gepakt word.
 • Arjen vd Goorberg

  2 jaar geleden
  Ik was 5 jr destijds en zelfs bij mij is deze gebeurtenis een herinnering die diep zit. Heeft zoveel indruk gemaakt bij mijn ouders dat er regelmatig over gesproken werd en vooral dat het nooit is opgelost.
 1. Advocaat moeder omgebrachte baby Sem opgelucht: ‘Ze wil nu rust en met familie herenigd worden’
  PREMIUM
  met video

  Advocaat moeder omgebrach­te baby Sem opgelucht: ‘Ze wil nu rust en met familie herenigd worden’

  DOETINCHEM - Het is terecht dat de 39-jarige vrouw uit Doetinchem, die de moeder is van de in 2006 omgebrachte baby Sem Vijverberg, wordt vrijgelaten. Dat zegt haar advocaat Petra Breukink in reactie op de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM). De vrouw geldt wel nog als verdachte, volgens bronnen ziet justitie haar als degene die betrokken is bij de dood van baby Sem.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem