Een teddybeer met een shirt van De Graafschap als eerbetoon aan het overleden jongetje Sem Vijverberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een teddybeer met een shirt van De Graafschap als eerbetoon aan het overleden jongetje Sem Vijverberg. © Pro Shots / Paul Meima

Zaak Sem Vijverberg: hoe vertel je kinderen dat de juf in de cel zit voor een verschrikkelijke zaak?

Wat als de juf van je kinderen opeens niet meer op school is, omdat ze verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een baby. Wat vertel je dan aan je kinderen?

13 reacties

 • Nienke schieven

  3 maanden geleden
  Jammer dat school geen basis biedt voor de veiligheid van deze kinderen. Zij hadden met elkaar moeten afspreken, wij spreken er niet over tot het tegendeel bewezen is. Stel het is allemaal niet waar, deze Juf ( mocht zij onschuldig zijn) kan nooit meer terug. Er staat hou het bij de feiten... Hou het dan bij de feiten. Falend systeem wederom.
 • Willie van Laar

  3 maanden geleden
  Vertel je de kinderen toch gewoon niets. Soms worden ze gelijk getrokken aan volwassennen (de kinder voice van nederland, kinderburgemeester enz enz) en aan de andere kant beschermd als een ziek vogeltje.
 • Matthijs Gerritsen

  3 maanden geleden
  Wat nou als zij gewoon onschuldig is, leuk je privacy is bloot gelegd, gewoon afwachten wat de juridische uitslag is, gewoon geen speculaties lijkt mij het beste.
 • Lian Elsenaar

  3 maanden geleden
  Ben het helemaal eens met Henk Doddema. Allemaal sensatie! Goed dat de krant aandacht besteedt aan het gebeurde, maar naam, beroep, school waarop zij les gaf, allemaal zaken die niet benoemd mogen worden. Schandalig!
 • Willem Keizer

  3 maanden geleden
  Kom op zeg zoiets ga je kinderen toch niet vertellen! Tis toch niet zo moeilijk om iets te verzinnen dat de juf er niet is, kinderen moeten kind zijn en zulke traumatische verhalen is nog niet aan hun besteedt! Waarom zou je hier je kind mee op willen zadelen?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem