Toenmalig onderwijsminister Ingrid van Engelshoven opende in 2021 het Grensland College, een Achterhoekse deeltijd-hbo die er is gekomen dankzij geld uit de RegioDeal.
Volledig scherm
PREMIUM
Toenmalig onderwijsminister Ingrid van Engelshoven opende in 2021 het Grensland College, een Achterhoekse deeltijd-hbo die er is gekomen dankzij geld uit de RegioDeal. © Jan Ruland van den Brink

Zeer kritisch plattelandsrapport lijkt geschreven voor de Achterhoek: ‘Meer oog voor regio is hard nodig’

De Achterhoek wordt níet genoemd in het rapport Elke regio telt!, waarin drie adviserende organen de regering in Den Haag oproepen veel meer aandacht te hebben voor het platteland. Maar wie de conclusies leest ziet overduidelijk: dit gaat over de Achterhoek. ,,Dat er vanuit het rijk meer oog komt voor de regio’s, is hard nodig.”

14 reacties

 • Fred Meekes

  2 maanden geleden
  Decennialang is er geïnvesteerd in de Randstad. Met als gevolg dat deze overvol is. Met alle problemen van dien. Als Den Haag nu eens alle bedrijven verbiedt om daar nog te investeren, krijgen de regio’s eindelijk de kans om zich ook te ontwikkelen. En daarmee de leefbaarheid te verbeteren. De dorpen hebben meer inwoners én bedrijvigheid nodig.
 • jos ek

  2 maanden geleden
  Anton Jansen, jammer dat je zo eenzijdig tendentieuze en generaliserende opmerkingen plaatst zonder je te verdiepen in de zorgen van de regio. Met jouw aanpak komen we er wel, ga vooral zo door!
 • G.J.W Wassink

  2 maanden geleden
  @Anton Jansen ik heb zelden zoveel onzin gelezen, maar zoiets kun je verwachten van iemand die nu nog gefrustreerd is over de verkiezingen.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Anton Jansen geeft in ieder geval enig zicht vanuit welke hoek de kloven die er in de maatschappij zijn jarenlang in stand gehouden zijn op basis van vooronderstellingen over 'de ander'.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Door vergrijzing en wegtrekkende jeugd kan de Achterhoek zich onvoldoende ontwikkelen.