Jeltje Schraverus.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeltje Schraverus. © Jan Ruland van den Brink

Ziekenhuisbaas Slingeland fel over randstedelijke blik: ‘Regio wordt herhaaldelijk en met enig dedain de maat genomen’

OpinieDOETINCHEM - Bestuurder Jeltje Schraverus van het Slingeland Ziekenhuis baalt van het randstedelijke denken bij het Rijk. ‘In de actuele discussie over de acute zorg in Nederland dreigt ook de dominantie van Randstedelijk denken’, schrijft ze in een open brief aan minister Ernst Kuipers.

21 reacties

 • Eric Leeuwenstein

  2 maanden geleden
  Volgens mij kent ze haar eigen zieken huis niet en het functioneren ervan.
 • Ronnie Tempel

  2 maanden geleden
  @GR Witteman toch jammer dat Winterswijk straks niet meer dan een poli is, en wellicht helemaal verdwijnt in deze plannen. Blijft zeer doen lijkt het .
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Johan Reurink,de 900.000 huizen die Hugo de Jonge wil bouwen mogen allemaal naar het Oosten. De minister mag jullie voortrekken zoals jullie dat noemen. Zuid Holland moet 234000 nieuwe woningen krijgen. We gunnen ze jullie.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ joan willems, richt een politieke partij op voor mensen die buiten de Randstad wonen. Als iedereen buiten de Randstad daarop stemt omdat ze zich achtergesteld voelen heeft die partij gegarandeerd de meerderheid. Kunnen ze alleen regeren.
 • Ronnie Tempel

  2 maanden geleden
  @andre Eggerding, we zijn niet zielig maar worden continue achtergesteld bij het westen, en da tis een feit, dat jij in het groene hart woont is prettig voor je maar dan heb je de voorzieningen zo ongeveer op loopafstand, dus wees blij waar je woont en laat dat boemeltje bij jou lekker zo als die is, wij wensen wel een volwaardige spoorverbinding en geen tolwegen zoals gepland met de A15 die er al 50 jaar had moeten liggen.
 1. Volleybal: derbyzeges voor Devoko en Rivo, Gemini stunt bij koploper en zeldzaam verlies Flevoll
  PREMIUM

  Volleybal: derbyzeges voor Devoko en Rivo, Gemini stunt bij koploper en zeldzaam verlies Flevoll

  Het was derby day in de topdivsie A voor vrouwen. De zes Twentse teams op het een na hoogste niveau namen het tegen elkaar op. Daarbij waren er zeges voor Devoko, Apollo 8 2 en Rivo Rijssen. Verder zorgden de vrouwen van Kerkemeijer Gemini voor een stunt bij koploper WSV en leed Kuipers Flevoll een zeldzame nederlaag. Bij de mannen maakte Webton Hengelo geen fout tegen Olhaco, terwijl het spannend blijft in de derde divisie A.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem