Het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Ziekenhuisruzie tussen SKB en Slingeland maakt eind aan Achterhoeks sprookje

analyseDOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De niet aflatende ruzie tussen de ziekenhuizen SKB en Slingeland maakt meer duidelijk dan lief is. Bovenal één ding komen bovendrijven: als het erop aankomt, is het algemeen Achterhoeks belang ver te zoeken.

12 reacties

 • Wilma de Niet

  2 maanden geleden
  Ach, wat een vooringenomen "analyse" weer. Het toenmalige zwakke Santiz bestuur liet zich door een aantal dominante personen uit het Slingeland aansturen en had alleen het doel in Doetinchem een groot duur ziekenhuis te bouwen. Als ze het algemeen Achterhoeks belang voor ogen hadden gehad dan hadden ze, volgens de afspraak bij de fusie, op twee locaties een goed en volledig ziekenhuis willen exploiteren. De zorg hoeft niet "weg te glijden", want 90% kan prima in de huidige ziekenhuizen blijven.
 • J Hijink

  2 maanden geleden
  TF; meermaals onderzocht, maar kan niet uit. Mensen gaan kiezen voor ziekenhuizen in de omgeving (Enschede, Arnhem, Zutphen..) 1 +1 = geen 2 in dit geval..
 • T F

  2 maanden geleden
  Bouw één groot ziekenhuis voor de hele Achterhoek reizen naar Arnhem hopeloos en naar Enschede ook een rampzalige lange rit denk toch eens na een denk aan het belang voor alle Achterhoekers stelletje ego personen in Winterswijk en Doetinchem denk aan de medemens en niet aan eigen belang voorstel Varsseveld als optie voor een mooi ziekenhuis met ongeveer 500 bedden en alles in ons eigen beheer...
 • van Bennekom

  2 maanden geleden
  Het artikel van Haggeman bevat 21 maal 'Achterhoek' of een vervoeging daarvan. De term 'De Liemers' ben ik in het geheel niet tegengekomen. Kan iemand mij uitleggen hoe dat komt ?
 • Gosse Visser

  2 maanden geleden
  “Algemeen Achterhoeks belang” en “goed voor de Achterhoek” zijn geen pleisters waarmee je een slecht plan kan verdoezelen blijkt gelukkig uit de Santizsoap.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS

Achterhoek