Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundige Laura legt Faye in de armen van moeder Fabienne. Papa kijkt toe. © Peter van Tuijl

Ziekenhuisserie: De bevalling ging niet als gehoopt

DOETINCHEM - Wat gebeurt er binnen de muren van het ziekenhuis? Columnist Jonah Falke kijkt er deze week rond. Bericht uit het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Volledig scherm
Gynaecoloog Walter Jaques in overleg na visiteronde op de afdeling. © Peter van Tuijl

Op de gang van de afdeling gynaecologie zijn geen huilende baby's te horen. Er slenteren alleen wat vermoeid ogende vaders op en neer.

Achter een gesloten deur komen iedere ochtend alle verloskundigen, gynaecologen en coassistenten samen. Aan een koffietafel bespreken ze de meest intieme zaken van hun patiënten. Ook over de geestelijke gezondheid wordt nagedacht. ,,Die mevrouw moet iets te doen hebben, anders wordt ze depressief.’’

Iemand belt een psycholoog. Maar als een tel later een Belgische gynaecologe zegt dat ze iets knulligs kwijt is, wordt er keihard gelachen. Het lijkt een les: humor relativeert en maakt alles dragelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek