Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem en voorzitter van de Achterhoek Raad en Board. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem en voorzitter van de Achterhoek Raad en Board. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Ziekenhuissoap houdt Achterhoek in zijn greep: Waar is Mark Boumans?

AnalyseANALYSE - Waar is Mark Boumans in de ziekenhuissoap die de Achterhoek nu al bijna drie maanden in zijn greep houdt?

Moet de burgemeester van Doetinchem die tevens voorzitter is van de Achterhoek Raad (waar de zeven gemeenten bij horen) niet zeggen wat hij ervan vindt? Tegen zijn natuur in houdt Boumans tot nu toe zijn mond. Verstandig, want het is op eieren lopen in de Achterhoek als het gaat om de kwestie rond de ziekenhuizen SKB in Winterswijk en het Slingeland in Doetinchem.

De ziekenhuissoap maakt weer duidelijk dat de eenheid van de Achterhoek - als het erop aankomt - ver te zoeken is. Winterswijk vertrouwt geen Doetinchemmer vanwege de vrees dat het SKB wordt uitgekleed om zo de nieuwbouw van het Slingeland mogelijk te maken. Doetinchem maakt zich nog niet druk maar dat zal veranderen als het gekrakeel ten koste gaat van het nieuwe Slingeland. Wat niet onwaarschijnlijk is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek