De bijeenkomst in Groenlo op 18 december waar de gemoederen over het SKB hoog opliepen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bijeenkomst in Groenlo op 18 december waar de gemoederen over het SKB hoog opliepen. © Jan Ruland van den Brink

Ziekenhuizen Achterhoek kunnen niet zomaar verder

ANALYSEKunnen de twee Achterhoekse ziekenhuizen vrolijk verder, nu de grote boeman Chrit van Ewijk de laan is uitgestuurd? Het antwoord is simpel: nee. Er liggen nog heel wat beren op de weg.

21 reacties

 • JHW

  1 jaar geleden
  We kunnen natuurlijk overstappen, en zo de macht wat af laten brokkelen..:)
 • Stoker

  1 jaar geleden
  Menzis draait in 2017 en 2018 een winst van totaal 70 miljoen. Deze winst moet verder omhoog door het afknijpen van reduceren van ziekenhuizen.  menzis is een winst machine En dat betalen wij....De kwaliteit van de zorg maakt Menzis natuurlijk niet uit.
 • Klaas

  1 jaar geleden
  Ik geloof dat bij velen het kwartje nog niet helemaal valt. De discussie nu gaat over aftuigen SKB en opbouwen Doetichem voor een exorbitant gesteld bedrag, zonder enig onderliggend verklarend financieel plan. Voortuitgang is dan mogelijk failissement gezondheidszorg Achterhoek. Hoezeer een ieder zijn mening heeft,  1 ziekenhuis is financieel niet haalbaar,  daar had V Ewijk gelijk in. Een interessante optie was er wel maar die mocht van hem niet onderzocht worden. Altalabani is nu aanzet en ik hoop dat hij zich nu als DE strijder ontpopt. Heel misschien wordt het dan wij, nu nog zeker niet.
 • JHW

  1 jaar geleden
  Wie zegt dat de ziekenhuizen stilstaan? Beide ziekenhuizen hebben tevens gewoon bestaansrecht en zijn financieel gezond. Dat is op andere plekken in Nederland wel anders... Punt is dat een “ top zorg” ziekenhuis in de Achterhoek niet te betalen is, en dus geen bestaansrecht heeft.. Stap van dat idee dus maar eens af. Top zorg ligt met Arnhem en Enschede gewoon om de hoek. Misschien kun je je zelfs afvragen of Doetinchem wel een uitgebreid ziekenhuis nodig heeft, met Arnhem en Nijmegen om de hoek... Er zijn grotere plaatsen als Doetinchem die ook geen ( uitgebreid) ziekenhuis hebben.
 • Emil Leemreize

  1 jaar geleden
  Het voelt of men niet durft los te laten. Op dit moment heb 2 kwalitatief goede ziekenhuizen. Het zou mooi zijn als je dat kunt behouden, maar het probleem is altijd geld. Ik zeg liever 1 goed ziekenhuis waarbij je de specialisten van de ziekenhuizen samenvoegt dan in de toekomst 2 regionale ziekenhuisjes die onder regie Enschede en Arnhem vallen. Het spreekwoord ‘Stilstand is achteruitgang’ komt op korte termijn voor beide ziekenhuizen om de hoek kijken door niets te doen en vast te houden aan wat je hebt. De grijze garde maakt zich vooral druk, ze vinden een ziekenhuis om de hoek een recht.
 1. Hoe een Eritreeër succesvol integreert in de Achterhoek; ‘Ga aan de slag en word gezien!’
  PREMIUM

  Hoe een Eritreeër succesvol integreert in de Achterhoek; ‘Ga aan de slag en word gezien!’

  ZELHEM - Komend jaar moet de Achterhoek extra statushouders huisvesten. Het gaat deels om grotere gezinnen uit Eritrea. Het is niet de eerste golf van vluchtelingen uit het Afrikaanse land. Meron Zehaye kwam in 1999 als 9-jarig jongetje vanuit Eritrea naar Nederland om uiteindelijk in de Achterhoek te belanden. Samen met zijn drie jongere zusjes , zijn oudere zus en zijn ouders. Zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Achterhoek