Ziekenhuis SKB in Winterswijk, onderdeel van Santiz.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuis SKB in Winterswijk, onderdeel van Santiz. © Frans Nikkels

Ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk volledig rookvrij: ‘In het café mag het ook niet meer’

De Achterhoekse ziekenhuizen worden volledig rookvrij. Bij zowel het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem als het SKB in Winterswijk komt er nog dit jaar een algeheel rookverbod voor het gehele terrein. Dat betekent dat er dan ook niet meer gerookt mag worden op bijvoorbeeld de parkeerplaats maar dat mensen buiten het ziekenhuisterrein moeten gaan staan om te roken.

24 reacties

  • Jan Bergfeld

    4 jaar geleden
    De essentie is dat rokers anderen niet hinderen en het goede voorbeeld geven voor jongeren. Als ze een paar straten verder op een plek waar niemand het ziet of er last van heeft dan is het probleem minder groot. Nederland is een ontwikkeld sociaal land, zieken en zwakkeren laten we niet stikken maar verzorgen we. Verslaafden helpen is geen betutteling maar een sociale plicht. 
  • Jan Bergfeld

    4 jaar geleden
    Je doet net alsof een "sigaretje" lekker en fijn is. Roken is een zware verslaving met veelal een kankerverwekkende dodelijke afloop. Ruim 40% van alle kankergevallen wordt veroorzaakt of verergerd door roken. Een ziekenhuis is er voor de gezondheid van mensen, een dodelijke verslaving faciliteren en stimuleren hoort daar zeker niet bij.
  • Jan Bergfeld

    4 jaar geleden
    "We lossen het samen wel op" was een campagne van de tabaksindustrie om wetgeving te voorkomen. Inmiddels weet iedereen het zo niet werkt omdat roken een zware verslaving is die altijd sterker is dan sociaal wenselijk gedrag.Een (nicotine)verslaving is een ziekte, rokers zijn patiënten die je moet helpen met afkicken. Een algeheel rookverbod is nodig om rokers te stimuleren met stoppen, anderen te beschermen tegen giftige tabaksrook, en het goede voorbeeld te geven voor onze jongeren
  • Jan Bergfeld

    4 jaar geleden
    En dodelijke verslaving is wel het allerlaatste wat je "Baas in eigen buik" kunt noemen. Ton Wurtz is een gewetenloze tabakslobbyist die met leugens en verdraaiingen een kankerverwekkende zware verslaving verkoopt als een lifestyle en "eigen keuze". Ton Wurtz is medeverantwoordelijk voor 3 miljoen nicotineverslaafden in Nederland waarvan er jaarlijks 20.000 aan hun nicotineverslaving overlijden. Ton Wurtz is met zijn lobby een gevaar voor Nederland, deze man moet worden opgepakt en gestraft voor zijn misdaden
  • Ton Wurtz

    4 jaar geleden
    Baas in eigen buik , het is al een oude gezegde maar geldt nog steeds. Uiteraard dienen rokers een faciliteit te hebben en buiten zou een oplossing zijn. Verbieden is nooit de oplossing, zeker niet in of rond een ziekenhuis met al zijn problematiek. Je gaat je afvragen hoe gezond het bestuur zelf is na o.a. een bezoek in de kantine, waar de vette hap gewoon verkrijgbaar is. Het is een vreemde gewaarwording nu roken op het terrein wordt verbannen, terwijl er zoveel aan de hand is. Is het een goedkope aandachttrekkerij om het roken te verbieden ?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem