Ziekenhuizen vrezen besmettingsgolf door Achterhoeks testfestijn: ‘Kunnen we er écht niet bij hebben’

VideoDOETINCHEM/ LICHTENVOORDE - De Achterhoekse ziekenhuizen Slingeland in Doetinchem en SKB in Winterswijk vrezen een besmettingsgolf door het Achterhoekse testfestijn Startschotgala, op zaterdag 1 mei in Lichtenvoorde. ,,Onze corona-afdelingen liggen vol, meer patiënten kunnen we er écht niet bij hebben”, zegt woordvoerder Saskia Steenbergen van het Slingeland Ziekenhuis.

22 reacties

 • Gea Paassen-Koster

  1 jaar geleden
  Echt jammer, voor de liefhebbers, dat dit niet door gaat. Heel begrijpelijk dat ziekenhuizen de eventuele corona patiënten niet kan opvangen en ook plaats moet houden voor andere zorgvragen dan corona patiënten. Helaas zijn door overheid niet alle vaccins meer beschikbaar gesteld zodat festivals en vooral het normale leven weer door kan gaan :( .
 • Wim Sonderen

  1 jaar geleden
  Ach met Pasen schreeuwde men moord en brand naar aanleiding van de kerkbezoeken in bv. Urk. Sindsdien bleef het stil en praat men er niet meer over dat de besmettingen daar niet noemenswaardig meer zijn gestegen als in andere plaatsen. Dat was binnen, dit is ook nog eens buiten.
 • Martin Bergervoet

  1 jaar geleden
  Die Feestfabriek harkt gewoon weer veel geld binnen. € 350.000, 00 en entree en € 650.000. Aan eten en drinken. Kosten voor een paar goedkope artiesten en een paar tentjes zijn te verwaarlozen. Loonkosten zijn al betaald door de overheidssubsidie en de rest van het werk moet gebeuren door de vrijwilligers. Ze zullen wel weer roepen dat ze veel meer kosten hebben, maar dat is niet te controleren. Zou mooi zijn als ze alvast een paar ton overmaken naar de zorg.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  @P.A. Jansen oncontroleerbare gelegenheidsstichting! zit hier Pinokkio soms achter, die zijn vriendjes graag bedeeld met miljarden.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Ik ken mensen die wachten opeen operatie waarvoor een IC plaats beschikbaar moet zijn, en ik ben kwaad dat klaarblijkelijk deze mensen gewoon genegeerd worden ten gunste van een paar malloten die menen dat een "feestje" kan en mag, en dat voor een Miljard!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek