Zo stemmen ze vandaag in de Achterhoek

DOETINCHEM - Naar verwachting gaat deze woensdag de helft van de kiesgerechtigden stemmen. Vier jaar geleden bleven de stembussen in de Achterhoek nog leger dan in de rest van Gelderland. Deze Achterhoekers vertellen wat ze vandaag gaan doen. 

Leonie Jansen (31): ‘Je moet er wel wat van af weten’

Volledig scherm
Leonie Jansen. © Jan Ruland van den Brink

Nietsvermoedend loopt Leonie Jansen (31) over de Doetinchemse weekmarkt. ,,Gaat het over de verkiezingen?”, vraagt Jansen. ,,Dan heb je aan mij een verkeerde. Ik ga niet stemmen.” De 31-jarige van oorsprong Keijenborgse woont pas sinds kort in Doetinchem en daarin ligt ook de verklaring voor het feit dat ze morgen niet naar de stembus gaat. ,,Ik ben heel druk geweest met de verhuizing. Andere keren stemde ik altijd wel, maar nu heb ik me er te weinig in kunnen verdiepen. En als je stemt, dan vind ik het belangrijk om goed te weten waar je op stemt. Bij volgende verkiezingen? Ja, dan stem ik waarschijnlijk wel weer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek